Emine Erdoğan Bağcılar’da kütüphane açılışı yaptı

“Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla Bağcılar Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesi’nde Atık Sanal Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı.

226 kez okundu.
Emine Erdoğan Bağcılar’da kütüphane açılışı yaptı

Emine Erdoğan, “Öğrenmeyi okul duvarlarının arasına sıkıştırmamak, zenginleştirilmiş kütüphanelerle daim kılmak, bugün her şeyden önemli” dedi. Bakan Özer ise “Kütüphanesiz okul kalmayacak seferberliğimiz ülkemizin dört bir yanında büyük bir karşılık buldu” şeklinde konuştu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Çocuklarımız bu kütüphanedeki kitaplar aracılığıyla nesiller arasında aktarımda bulunacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde sürdürülen "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında yapılan kütüphanelerin açılışına Bağcılar’da devam edildi. Bağcılar'da Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesi'nde düzenlenen programa, Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti eski Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bilgi hakim bir güç

Tören başlamadan önce Emine Erdoğan, ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil ile okulun içine kurulan stantta ebru yaptı. Programda konuşan Emine Erdoğan, "Yaşadığımız çağda bilgi, hâkim bir güç haline geldi. Öğrenmeyi okul duvarlarının arasına sıkıştırmamak, zenginleştirilmiş kütüphanelerle daim kılmak, bugün her şeyden önemli. O nedenle, Milli Eğitim Bakanlığımızın yaptığı bu projenin son derece takdire şayan olduğunu düşünüyorum. Çok kısa bir zamanda, kütüphanesi olmayan 16 bin 316 okulda kütüphane kurulumu tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığımız da, 'MEB Yayınları Uygulaması ve İnternet Sitesini' hizmete açmıştır. MEB Kültür Yayınları tarafından basılan eserlere, bu mecrada erişilebilecek olması gerçekten çok sevindirici” dedi.

Ülkemizin dört bir yanında karşılık buldu

Milli Eğitim Bakanı Özer ise "Yaklaşık 2 ay önce başlattığımız kütüphanesiz okul kalmayacak seferberliğimiz ülkemizin dört bir yanında büyük bir karşılık buldu. 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde gerekli tüm kaynakları okullarımıza aktardık. 81 ildeki tüm okullarımızın kütüphanesini yeniden elden geçirdik. Kütüphanesi olmayan okullarımızda yeni kütüphaneler inşa ettik. Kütüphanesi olan okullarımızın kütüphanelerini zenginleştirdik” dedi.

Kütüphane geleceğe olan büyük yatırımdır

Kütüphanenin her yaş grubundan insan için ihtiyaç olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Açılan her kütüphane geleceğe olan büyük bir yatırımdır. Öğrencilerimize hayırlı olsun diyorum. Çocuklarımız bu kütüphanedeki kitaplar aracılığıyla nesiller arasında aktarımda bulunacak” dedi.

Kurdele kesimiyle lisede eski televizyon, çöp tenekesi, su borusu ve kavanoz gibi atık malzemelerle hazırlanan kütüphanenin açılışı yapıldı. Davetliler, Güzel Sanatlar Lisesi'nde kurulan Atık sanal Kütüphanesi’ni gezdi.

Hibya Haber Ajansı

Emine Erdoğan Bağcılar’da kütüphane açılışı yaptı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi