Eğitim Sen’den Milli Eğitim Bakanı'na tepki

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü’nü azarlayan Milli Eğitim Bakanı’na tepki gösteren Eğitim-Sen Şube Eşbaşkanı Mahmut Binici, “Sadece yerel yöneticilere sorunu yıkarak sorumluluktan kaçamazsınız” dedi.

3794 kez okundu.
Eğitim Sen’den Milli Eğitim Bakanı'na tepki

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, Buhara Eğitim Kampüsü bulunan Halilurrahman Ortaokulu gezisi sırasında, Urfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’u azarladı. AK Parti Urfa İl Başkanı Abdurahman Kırıkçı, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün de hazır bulunduğu gezisi esnasında öğrenciler bakan Özer’e şikayetlerini dile getirdi. Şikayetleri dinleyen Özer, söz konusu şikayetleri not alan İl Milli Eğitim Müdürü Kurt’a “Sayın müdür, siz ne biçim adamsınız ya! Siz ne iş yaparsınız? Para istediniz de para mı vermedik? Bu çocukları burada niye mağdur ediyorsunuz? Sayın müdür gezdirdiğiniz okul böyleyse gezdirmediğiniz okullar kim bilir nasıl?” diyerek çıkıştı.

Bakan Özer’in öğrenciler, siyasi parti temsilcileri ve kameraların önünde bir eğitim çalışanına karşı göstermiş olduğu çıkışın kabul edilemez olduğunu belirten Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Urfa Şube Eş Başkanı Mahmut Binici, “Bir bakan siyasi parti temsilcileri ile birlikte miting yapıyorcasına bir okulu ziyaret etmemeli. Bir partinin yöneticilerini yanına alarak sanki bu sorunlardan azadeymiş gibi, sorunların temek kaynağının yönetici arkadaşlarımız olduğunu göstermesi kabul edilecek bir durum değil” ifadelerini kullandı.

‘SORUMLU BAKANLIKTIR’

Binici, devamında şu sözlerle tepki gösterdi: “Bakan salgın döneminde öğrenciler için bakanlığın ne kadar bütçe ayırdığını açılasın hakikat ortaya çıkar. Yıllardır biz Eğitim Sen olarak bütçenin az olduğunu dile getiriyoruz. Bakanın Urfa’da sanki bunlardan haberi yokmuş gibi davranması kabul edilir değildir. Sadece bakanın gezdiği okulda değil, Türkiye’deki birçok okulda ödenek sorunundan kaynaklı eğitimin niteliği düşüyor ve aksıyor. Bakan sadece yerel yöneticilere sorunu yıkarak sorumluluktan kaçamaz. Yaşanan sorumsuzlukların birinci derece pay sahibi bakanlıktır. Kimse bunu kamuoyundan gizleyemez.”

 

MA

Eğitim AKP hükümeti ile
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi