Zabıta’nın Dikkati uyanık marketçinin oyununu bozdu-(VİDEO)

Uyanık Marketçinin Promosyonlu Satış Oyununu Bozdu

1474 kez okundu.
Zabıta’nın Dikkati uyanık marketçinin oyununu bozdu-(VİDEO)

Şanlıurfa’da uyanık marketçi son kullanma tarihi geçen gazlı içecekleri  satmak için hem fiyatını indirdi hem de hem de promosyon olarak bardak vermeye başladı. Marketçinin promosyonlu satış oyununu zabıta bozu. Son kullanma tarihi geçen gazlı içecekleri el koyarak ima eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekibi marketçiyi’ de para cezasına çarptırdı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı fahiş fiyat ve halk sağlığına yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Tüketici Zabıta ekipleri tarafından başta zincir ve yerel marketler olmak üzere kentin dört bir tarafında gıda satışı yapan iş yerlerini denetleyerek ürünlerin hem fiyatını hem de son kullanma tarihinin geçip geçmediği tek tek kontrol ediliyor.
Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Tüketici Zabıta Birimi ekipleri denetim için gittikleri bir markette indirimli fiyattan satılan gazlı içeceklerden alanlara promosyon olarak bardak verildiği fark etti. Daha öncede bir başka markette promosyonlu olarak satılan son kullanma tarihi geçmiş bisküvi ele geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tüketici Zabıta Birimi ekipleri içeceklerin son kullanma tarihlerini kontrol etti.
Yapılan kontrollerde indirimli fiyattan promosyonlu satılan içeceklerin son kullanma tarihlerinin geçtiğini belirledi. Market işletmecisine son kullanma tarihi geçmiş ürün satmaktan ceza yazan zabıta el koyduğu içecekleri çöp merkezinde imha etti.

Zabıta’nın Dikkati
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi