Tudem Yayın Grubu, Altay Kadın Futbol Takımı’na sponsor oldu

2021-22 sezonunda Kadınlar Süper Ligi’nde yarışan Altay Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı’na yayıncılık sektöründen destek geldi. Türkiye’nin önemli kültür ve eğitim yayıncılarından Tudem Yayın Grubu’nun Genel Müdürü Sinan Çam konuya dair açıklama yaparak “Futboldaki erkek egemen algının değişmesi için biz de mücadele edeceğiz” dedi.

426 kez okundu.
Tudem Yayın Grubu, Altay Kadın Futbol Takımı’na sponsor oldu

Spor dünyasının cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA, dünya çapında şu anda 29 milyon olan kadın futbolcu sayısının 2026’ya kadar 60 milyonu aşacağını öngörüyor. Bu tahminin gerçekleşmesi için sponsorluk destekleri büyük önem taşıyor. Ülkemizde kadın futboluna bir destek de yayıncılık sektöründen geldi. 2021-22 sezonunda Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Altay Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı’nın sırt sponsorluğunu üstlendiklerini söyleyen Tudem Yayın Grubu Genel Müdürü Sinan Çam konuya dair şu açıklamayı yaptı: “Kültür ve eğitim yayıncılığındaki 38 yıllık tecrübemizi çocuk, genç, yetişkin her yaştan okura seslenen nitelikli yayınlarımız ve her biri kendi alanında değer taşıyan markalarımızla geleceğe taşıyoruz. Fakat kendimizi sadece bu alanlarda sınırlandırmıyoruz. Ülkemizin çağdaş bir seviyeye ulaşmasında kritik bir rol üstlenen spor dallarına da destek vererek, farklı sektörlerin bu alanlarda da çalışmalar yürütebileceğine dair farkındalık yaratmak ve onlara ilham olmak istiyoruz. Altay Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı’nın sırt sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz.” 

Spora verdikleri destek Mavi Karga Spor Kulübü’yle başladı

Altay Kadın Futbol Takımı’nın spora verdikleri destekte ilk adım olmadığını belirten Sinan Çam, “Sporun toplum nezdinde birlik ve bütünlük sağladığının bilincinde olarak, bu alandaki çalışmalarımıza aslında daha önce başladık. 2017-2020 yılları arasında Mavi Karga Spor Kulübü’ne sponsor olarak triatlon, duatlon ve aquatlon branşlarında yeni yeteneklerin keşfedilmesine vesile olduk. Hem profesyonel hem de keşfedilmeyi bekleyen yerel takımlara kendi şehir ya da bölgelerinden kurumların verdiği desteğin çok önemli olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Futboldaki erkek egemenliğini değiştirebiliriz”

Tudem Yayın Grubu Genel Müdürü Sinan Çam, “1954’te ülkemizdeki ilk kadın futbol müsabakası da İzmir’de düzenlenmiş. Şehrimizin parlayan yıldızı Altay’a ve sahaların havasını değiştiren kadın futbolcularımıza sponsor olmaktan gurur duyuyoruz. Futboldaki erkek egemenliğinin değiştirilebileceğini düşünüyoruz. Daha da önemlisi sağlıklı nesillerin yetişmesinde spor, bilim ve sanatın kritik önemde olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda spora ve sporculara desteğimizi artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu. 

 

Tudem Yayın Grubu Altay Kadın Futbol Takımı’na sponsor oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Erkmen Belediyesi'nin iftar yemeğine 3 bin kişi katıldı
Erkmen Belediyesi'nin iftar yemeğine 3 bin kişi katıldı
Türk: Bir nesil genç, Güney Afrika'nın eşitlik mücadelesiyle dayanışma içinde büyüdü
Türk: Bir nesil genç, Güney Afrika'nın eşitlik mücadelesiyle dayanışma içinde büyüdü