Kar kaçamağını değerlendirmek için 10 öneri

Wellbeing Uzmanı ve Chef Pelin Bozkurt Bilgiç Menopoz sırasında yaşanan problemlerle ilgili doğal çözümleri paylaşıyor. Sözlerine “Karlı havalarda evde kalmak zor mu geliyor? Bunu fırsata çevirecek önerilerim var” diyerek başlayan Pelin Bozkurt Bilgiç ekliyor:

170 kez okundu.
Kar kaçamağını değerlendirmek için 10 öneri

Aramayı ihmal ettiğiniz, aile büyükleriniz ve arkadaşlarınızın hatırını sormak için iyi bir fırsat olabilir. Hayatın hızlı temposunda o kadar koşturmaca olduğumuz algısı içindeyiz ki; hiçbir şeye yetişemiyoruz. İşlerimizi ilgi ve önem sırasına göre değil, el yordamı ile sıraladığımızda  bazen sevdiklerimizden mahrum kalabiliyoruz. Kar nedeniyle evde otururken, bunu sevdiklerinize 5 dakika ayırarak değerlendirebilirsiniz.

Sokağınızdaki evcil hayvanları beslemeyi ihmal etmeyin.

Canlı dostlarımızın yiyeceğe ulaşımı azaldığından ve sular donmuş olduğundan kapınızın önüne kuru yemek ve ılık su koymayı ihmal etmeyin.Kuşları da unutmamak gerek, cam kenarlarına onlar için kuru ekmek parçaları atabilirsiniz. Hazır mamanız olmayabilir ancak en azından o gün sofranızdan artan yemeklerinizi sevimli dostlarımızla paylaşabilirsiniz. Soğuktan arabanızın motoruna sığınanlar olacağından motoru çalıştırmadan mutlaka kontrol edin.

İsim - şehir oyununu hatırlıyor musunuz? Bulamadığımız hayvan isimlerini uydurmak bile başlı başına eğlenceliydi. Çocuklarınızla bu oyunu  en son ne zaman oynamıştınız? Yaratıcılığınızı kullanmanın tam zamanı.

Fotoğraf çekmek, elimizdeki akıllı telefonlar ile  artık  çok kolay. Gelin kar manzaralarını biraz profesyonel bakış açıları yakalayarak paylaşalım. Telefondaki farklı filtreleri kullanarak ilginç  çalışmalar oluşturmak eğlenceli olabilir. Herkes kar fotoğrafı paylaşıyor bıkkınlık gelmiştir demeyin. Değişik görüntüler her zaman ilgi çeker.

 Well-being mutfağı aile üyelerinin birlikte vakit geçirdiği paylaşımcı mutfaktır. Herkesin sevdiği kolay bir tarif seçin. Soğan doğramaktan, sofra kurmaya kadar iş bölümü yapıp grup sinerjisi ile bakalım neler yaratabiliyorsunuz?

 Temiz havayı içinize çekin. Havadaki kimyasallar kar tanelerine takılıp aşağıya iniyor. Büyük şehirde yaşıyorsanız karı sakın yemeyin. Ancak kar yağınca hava temizleniyor. Dikkatli giyinip, ayaklarınızda kaymayan ayakkabılar ile yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin.

Telefon bağımlığımız hat safhada. Hayat biz olmadan akmamalı diyerek sürekli çevrimiçiyiz. Karlı günlerde hayatın akışının biraz yavaşladığını fırsata çevirip en az 2 saat  sosyal medya detoksu yapın.

Size eski kış günlerini hatırlatan nedir? Kestane, boza… Nostaljik bir gün yaşamak için biraz çaba harcayabilirsiniz. Eski  bir Türk filmi, fırında pişirdiğiniz kestane ile çocuk günlerinize  geri dönün.

Sağlıklı beslenmek istiyorsunuz ancak yoğun iş hayatınızdan bir türlü yeni tarifler deneyemiyorsunuz: Youtube sayfama girin ve orada beğendiğiniz bir  tarifimi hazırlamak için kendinize bir şans verin.

Sıcak Elma tarifi

 1 elma (kuşbaşı doğranmış)

 1çay kaşığı tarçın

 1 yemek kaşığı kuru meyve (doğranmış)

 1 avuç kuru yemiş (doğranmış)

 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi

 1 adet tane karabiber (dövülmüş)

 1 adet karanfil (dövülmüş)

 2 yemek kaşığı zeytinyağ

 Tavada elmalar yumuşayana kadar pişirin.

 En son üzerine 2 yemek kaşığı tahin gezdirip afiyetle yiyin.

 Kişisel bakım için kendinize ayıracağınız 1 saatiniz bile olmadığından sürekli erteliyor musunuz? ’Yiyebildiğini sür, sürebildiğine ye‘ mottosundan yola çıkarak mutfaktaki malzemelerle cildinize, saçınıza bakım yapmayı deneyimleyin.

1 yemek kaşığı türk kahvesi

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı limon suyu

 Yüzünüze sürüp 10 dakika sonra ılık suda yıkayın.

Hayatta ne olursa olsun unutmayın: “Güzel Yaşa, Güzel Yaş Al” mottosu ile her anın tadını çıkarmalı.


Hibya Haber Ajansı

Kar kaçamağını değerlendirmek için 10 öneri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir