Başsavcı ŞUÇGAD Aracılığıyla Müjdeyi Verdi

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD), her on beş günde bir düzenlediği “Şanlıurfa için tek kalem” buluşmaları kapsamında Şanlıurfa Başsavcısı Uğurhan Kuş’u dernek binasında ağırladı.

1043 kez okundu.
Başsavcı ŞUÇGAD Aracılığıyla Müjdeyi Verdi

Başsavcı ŞUÇGAD Aracılığıyla Müjdeyi Verdi

 Geçekleştirilen buluşmada Başsavcı Kuş, gazetecilerin sorunlarını yakından takip ettiğini vurgulayarak ŞUÇGAD aracılığıyla basın mensuplarına müjdeyi verdi.

GİRİŞ ÇIKIŞLARA KARTLI SİSTEM

Basın mensuplarının Adliyeye giriş çıkışlarında yaşanan sorunların önüne geçmeyi amaçlandıklarını aktaran Başsavcı Kuş, adliye muhabirlerine giriş çıkışlarda kartlı sistemi getiriyor.

 

Basın ve medya ilişkilerine çok önem verdiklerinin altını çizen Başsavcı Kuş, “ Gerçekten biz her zaman söylediğim gibi basınla medya olan ilişkilere çok önem veriyoruz. Gerek kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve bilgi hakkının sağlanması gerekse özel hayatın gizliliği ve lekelenmeme hakkının sağlanması açısından yargı medya ilişkilerinin son derece güçlü olması gerektiğini düşünüyoruz. Aradaki kopukluk bu tür sıkıntıları hatsafaya çıkartan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla yargı mensuplarıyla basın mensuplarının medya mensuplarının bu anlamda ilişkileri çok önemli bunu sağlayabilmek için özellikle bakanlığımız 6 senedir çok ciddi çalışmalar yürütüyor” ifadelerini kullandı.

 

“BASIN MENSUPLARIYLA İLETİŞİM DAHA DA SAĞLIKLI OLACAK”

 

Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında hakim savcı ve basın mensuplarına ciddi eğitimlerin verildiğini belirten Başsavcı Kuş, bu eğitimlerle iletişimin daha sağlıklı olacağını vurguladı.

 

Adliyelerde medya iletişim büroların kurulmaya başladığını aktaran Başsavcı Kuş şunları söyledi;

 

“Bu çalışmalar kapsamında yargı mensuplarına, hâkim, savcılara ciddi eğitimler veriliyor bu eğitimlerde işte yargı mensuplarıyla birlikte basın mensupları geliyorlar birlikte istişareler yapıyorlar birbirlerine deneyimlerini tecrübelerini aktarıyorlar. Basın mensupları kendi meslekleriyle alakalı meslek etiği ve çalışma kurallarıyla alakalı sunumlar yapıyorlar tabi bunlar çok faydalı oluyor ikincisi yine  yargı ve medya organları arasındaki ilişkileri sağlamak ve sürdürebilmek adına adliyelerde medya iletişim büroları kurulmaya başlandı. Daha önce bunlar pilot adliyelerde yapılıyordu şimdi tamamında yani ülkedeki bütün hemen hemen il merkezlerinde bu bürolar kurulmaya başladı. Bunların tek bir gayesi var medya ile yargının bir araya getirip bu ilişkiyi güçlendirmek ve kamuoyunda sıkça rastladığımız bu lekelenmeme hakkı ve sizlerin bilgileri aktarma hakkını belli bir düzlemde buluşturmak. Bu aradaki dengeyi sağlayabilmek bu anlamda tabi sizin gibi işte yerel medya özellikle sahada çalışan insanlarında bizim için birincil muhatap olarak gördüğümüz insanlarında ilişkilerimiz ilişkileri çok önemli ilişkileri bunu önemsiyorum ve sık sık yargı işte medya temsilcilerin bir araya gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Artık çağımız gelişiyor insanlar gelişiyor kafamız gelişiyor bu tür ilişkilerde bir sakınca olmadığı ve ilişkiler seviyeli olduğu sürece bu memleket için faydalı olduğu yönünde bir kanaate sahibiz bu kapsamda ziyaretimizde inşallah faydalı olacaktır. Biz sizleri seviyoruz sizlerle ilişkileri önemsiyorum sizlerin de bizi sevdiğinizi düşünüyoruz.”

 

“BAŞSAVCIMIZ İLKLERE İMZA ATTI”

 

ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak ise Başsavcı Uğurhan Kuş’un Şanlıurfa’ya geldiği günden bu yana çalışmalarıyla adından oldukça söz ettirdiğini ve Şanlıurfa’da ilklere imza attığını söyledi.

 

Basın mensuplarının adliyede muhatap bulamaması üzerine ŞUÇGAD yönetiminin daha önce gündeme getirdiği basın ofisi Başsavcı Uğurhan Kuş ile faaliyete geçti.

 

 Yanlış haberlerin önüne geçilmesi için Başsavcı Kuş’un önemli çalışmalara imza attığını aktaran Başkan Gülebak, “Sayın Başsavcımız Şanlıurfa’ya geldiği günden beri gerçekten önemli konulara adım attığını görüyoruz. Bu nedenle Başsavcımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü Başsavcımız Urfa’ya geldiğinde Türkiye’de bir ilki yaptı. Özellikle adliyede çalışan gazeteci arkadaşlarımız adliyeye gittiği zaman herhangi bir bilgi alamıyorlardı bilgi alamadıkları için dışarda kimi yakalarsa ondan bilgi alıyordu. Buda doğru bilgi alışverişinin önüne geçiyordu. Yanlış haberlerle memleketimize zarar veriyorduk. Başsavcımıza gerçekleştirdiğimiz ilk ziyaretimizde bu sorunumuzu kendisine ilettik sağolsun Şanlıurfa’da bir ilki başardı. Şanlıurfa’da şuan adliye binasında 24 saat basınımıza doğru bilgileri verebilecek bir arkadaşımızı Süleyman bey görevlendirildi. Şuan orada görev yapıyor buda basın için bir nimettir. Burada da sayın Başsavcımızın duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi

“BAŞSAVCIMIZ BİR SORUNA DAHA EL ATIYOR”

 

Çalışan gazetecilerin sorunlarının her geçen gün çözüme kavuşturulduğunu belirten Gülebak, Başsavcı Kuş’un bir sorunu daha çözüme kavuşturacağını dile getirdi.

 

Başkan Gülebak, “İnşallah bu birlik beraberliğimiz ülkemize faydalı olacağını düşünüyorum. Ayrıca Başsavcımızdan bir ricamız vardı. Bu adliyede bazı birimlerin giriş katıyla ilgili savcımızın bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz çünkü birbirimize kenetlendikçe ülkemize ne kadar faydalı olacağımızı hepimiz farkında olmamız lazım sayın başsavcım bugün bizi kırmadığı için derneğimizi ziyaret ettiği için Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler adına kendisine canla gönülden teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Urfa haberleri hdp akp chp mhp siyaset savaş yaşam ölüm Ortadoğu kürtistan türkiye spor gap apo pkk demokrasi adalet dünya urfagündem gaphaberleri ruhanews sondakika Şanlıurfa
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
IDF: Savaş uçakları Gazze Şeridi'nde düzinelerce terör hedefine saldırdı
IDF: Savaş uçakları Gazze Şeridi'nde düzinelerce terör hedefine saldırdı