KBRN Farkındalık Eğitimi Yapıldı-(VİDEO)

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına BağlıUlusal Medikal Kurtarma Ekibi UMKE Afet birimi tarafından il genelindeki Kamu hastaneleri,112 Komuta Kontrol Merkezi ve tüm Acil Sağlık Hizmetleri istasyon personellerine yönelik Tıbbi KBRN Farkındalık Eğitimi verildi.

2051 kez okundu.
KBRN Farkındalık Eğitimi Yapıldı-(VİDEO)

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına Bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi UMKE Afet birimi tarafından 5 grup halinde Tıbbi KBRN Farkındalık Eğitimi verildi. Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehlikeler konusunda farkındalığın arttırılarak basit kişisel korunma bilgi ve becerilerinin kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen eğitime toplam 700 personel katılım sağladı.


Eğitim programının amacı halen dünya genelinde devam eden kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleik KBRN silahlarının kullanılma riski veya meydana gelebilecek kazaların oluşma ihtimali konusunda sivil sağlık personellerinin il müdahaleci rolünde hastalara uygun yaklaşımla tedbir almalarına yönelik birim faaliyetleri olarak tanımlanıyor. Bu anlayıştan yola çıkarak KBRN olaylarına veya tehditlerine yönelik alınacak tedbirler, kişileri ve kurumları bu olaylara karşı hazır halde tutmak, bu konunun farkındalığını oluşturmak ve arttırmak, bu olaya yönelik reaksiyonun en üst seviyede gösterilmesini sağlamak hedefini taşıyor.


KBRN afet yönetimi eğitimlerinde; başarılı yanıt ve modern eğitim yönetiminin ihtiyaçlarına uyum açısından (Analiz, operasyonel araştırma, simülasyon, tekrarlanabilirlik, kontrol edilebilirlik, değerlendirme vb.) metodolojik ve sistematik yaklaşımın gerekliliği önemli bir husus olarak değerlendiriliyor.

 

KBRN Farkındalık Eğitimi Yapıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi