Verimlilik Ödüllü işletmelere belge verilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, “Verimlilik Ödüllü İşletme Belgesi” verecek. Bakanlığın 2014 yılından bu yana düzenlediği Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması’nda değişikliğe gidildi. Yenilenen yönetmelik, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

143 kez okundu.
Verimlilik Ödüllü işletmelere belge verilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, “Verimlilik Ödüllü İşletme Belgesi” verecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2014 yılından bu yana düzenlediği Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması’nda değişikliğe gidildi. Yenilenen yönetmelik, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme ile birlikte ödül süreci de başladı. Tüm işletmelere ve kamu kurumlarına açık olan yarışmaya başvurular, https://vpo.sanayi.gov.tr/ adresi üzerinden 22 Temmuz 2022 tarihine kadar yapılabilecek.

Verimlilik bilincini yaygınlaştırmak

Bakanlık, Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması ile verimlilik bilincinin ülke çapında yaygınlaştırılmasını, kurum ve kuruluşlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılmasını hedefliyor. Verimlilik konusunda yürütülen projeleri kamuoyunun gündemine taşıyan yarışma, verimliliği artırma konusunda yürütülecek yeni projelerin de teşvik edilmesini amaçlıyor.

Verimlilik ödüllü işletme belgesi

Verimlilik Proje Ödülleri Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Güncellenen Yönetmelik ile pek çok yenilik getirildi. Projelerin değerlendirme kriterleri ve bu kriterlerin ağırlıkları yeniden belirlendi. Ayrıca yarışma sonunda ödül almaya hak kazanan işletmelere, “Verimlilik Ödüllü İşletme Belgesi” verilmesi kararlaştırıldı.

Yarışma süreci başladı

Yapılan düzenleme ile birlikte 2022 Verimlilik Proje Ödülleri yarışma süreci de başladı. Yarışma, tüm işletmelere ve kamu kurumlarına açık olacak. Başvurular, https://vpo.sanayi.gov.tr/ adresi üzerinden 22 Temmuz 2022 tarihine kadar yapılabilecek. Değerlendirme aşamalarının ardından ödül almaya hak kazanan projelere ödülleri ve belgeleri takdim etmek üzere, Verimlilik Proje Ödülleri Töreni düzenlenecek.


Hibya Haber Ajansı

Verimlilik Ödüllü işletmelere belge verilecek
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi