Suruç'ta alternatif tarımın gözdesi Lavanta

Türkiye'de, son yıllarda üretim sahası genişleyen, rengi ve kokusuyla alternatif tarımın gözdesi olan lavantada, bölge çiftçisine ekonomik değer katmaya devam ediyor.

2047 kez okundu.
Suruç'ta alternatif tarımın gözdesi Lavanta

Türkiye'de, son yıllarda üretim sahası genişleyen, rengi ve kokusuyla alternatif tarımın gözdesi olan lavantada, bu yıl yüksek verim bekleniyor.

Suruç İlçesinde Belediye tarafından ilk kez geçen yıl hayata geçirilen Lavanta Bahçesi Projesi kapsamında hazineye ait arazide 12 dönüm alanda ekilen 10 bin adet Lavantanın hasadı yapıldı.


Suruç'un zengin bir toprak yapısına sahip olduğuna dikkat çeken Başkan V. Aktaş Sulamayla birlikte yeşile dönen, çorak topraklardan kurtulan Suruç'ta son yıllarda ürün çeşitliliğinde artış yaşandığını belirtti. Mart ayı içerisinde 10 bin adet Lavanta fidesini toprakla buluşturduklarını belirten Başkan V. Aktaş Temmuz ayı itibariyle hasadı yapılacak olan Lavanta Bahçesi Projesinin Suruç'ta ilk kez  geçen yıl uygulamaya konulduğunu belirtti.

Lavantanın birçok sektörde kullanılabildiğini vurgulayan Aktaş, şunları kaydetti: "Lavanta bahçesinde ilerleyen dönemde alan 17 bin 470 dönüme çıkarılarak bölgeye ekonomik değer sağlayan yeni bir yatırım alanı oluşturacağız. Kuracağımız lavanta ve kekik bahçeleriyle bölgeye ekonomik değer sağlayan yeni bir yatırım alanı oluşturuyoruz. Buradan sağlanan gelirler ile ilçe dışına mevsimlik işçi olarak çalışmaya giden vatandaşlarımızın özellikle de gündelik işlerde çalışan kadınlarımızın ve genç kızlarımızın istihdamına katkı sağlayacağız. "dedi..

İlçede yaşayan, evine ekmek götüreni olmayan kadınlarımıza, maddi durumu iyi olmayan öğrenci ve engellilerimize bu projeyle de maddi destek sağlanacak." dedi.

Aktaş projenin ilk yılında başarıya ulaştığına dikkat çekerek " İlçemizde tarım arazilerinde genellikle mısır, pamuk ve fıstık ekimi yapılmaktadır. İlçede yaygın yetiştirilen bu ürünlerin yanında lavanta ve kekik gibi ürünlerin yetiştiriciliği ilçenin ürün desenine, alternatif geçim kaynaklarının oluşmasına sebep olacak" dedi.


Öte yandan Lavanta bahçesi bir hafta boyunca açık olacağı fotoğraf çekimlerinin ücretsiz olacağı belirtildi.

Suruç'ta alternatif tarımın gözdesi Lavanta
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel: Biz bu seçimlerde, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için bir teklif yaptık
Özel: Biz bu seçimlerde, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için bir teklif yaptık
Özdağ: Zafer Partisi, Atatürk’e ihanet etmeyecek, edenleri affetmeyecek
Özdağ: Zafer Partisi, Atatürk’e ihanet etmeyecek, edenleri affetmeyecek