Erbakan’dan ek bütçe tepkisi: ‘Paralar faize, israfa ve imtiyazlılara gidiyor’

Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan’dan, iktidara ek bütçe tepkisi: ‘Bütçenin kendisi kadar ek bütçe mi olur Allah aşkına? Mevcut iktidar, ‘2023’ün de bütçesini şimdiden alacağım ve yutacağım.’ diyor. Peki neden böyle oluyor? Çünkü paralar faize, imtiyazlı holdinglere ve israfa gidiyor.”

1061 kez okundu.
Erbakan’dan ek bütçe tepkisi: ‘Paralar faize, israfa ve imtiyazlılara gidiyor’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin Batman İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi’ne katıldı.

D-8’e gereken önem verilseydi Türkiye bugün bu halde olmazdı

Kongrede yaptığı konuşmada hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Erbakan, “Eğer mevcut iktidar tarafından D-8’e gereken önem verilmiş olsaydı, bugün ne Türkiye ne de İslam alemi bu halde olurdu.” dedi.

Erbakan şunları kaydetti:

“Geçen hafta Çırağan Sarayı’nda, Rahmetli Erbakan Hocamızın muhteşem hamlesi D-8’in 25 kuruluş yıldönümünü idrak ettik. D-8, Merhum Erbakan Hocamız tarafından yeni bir dünyanın, Adil bir Dünya’nın kurulması için atılmış somut ve resmi bir adımdı. D-8’i oluşturan 8 Müslüman ülkenin nüfusu, bugün 1,2 milyara ulaşmıştır. Dünyadaki petrol rezervinin yüzde 12’si, doğalgaz rezervinin ise yüzde 22’si bu ülkelerdedir. 7,5 milyon kilometrekare toprağa sahip olan ve dünyanın jeostratejik önemi en yüksek bölgesinde yer alan bu ülkeler, dünya deniz ticaretinin gerçekleştiği deniz yollarının, boğazların üçte ikisini kontrolleri altında tutmaktadırlar. Genç, dinamik ve sürekli olarak artan nüfusa ve muazzam işgücü potansiyeline sahiptirler. D-8’lerin gayri safi milli hasılaları 4.5 trilyon dolara ulaşmıştır ve bu büyük güç, 2 trilyon dolara yakın dış ticaret hacmine sahiptir. Bu muazzam potansiyel, mevcut hükümet tarafından maalesef değerlendirilememiştir. Eğer mevcut iktidar tarafından D-8’e gereken önem verilmiş olsaydı, bugün ne Türkiye ne de İslam alemi bu halde olurdu. Türkiye, bugün Swap anlaşmalarının ve yüzde 8,65 faizle alınacak dolar faiziyle alınacak dış borçların ve kredilerin peşinde yana yakıla koşmazdı. Erbakan Hocamız tarafından Adil dünyanın kurulması için yola çıkarılan büyük D-8 kervanı, yeni dönemde Milli Görüş iktidarında Yeniden Refah iktidarında menziline varacaktır. D-8’i kuruluş hedeflerine ulaştıracağız. Arkasından ikinci aşama D-60’ı hayata geçireceğiz ve  üçüncü adım olan tüm ezilen ülkelerin bir araya gelmesi ile D-160’ı da hayata geçirip Osmanlı’nın torunları olarak adil bir dünyayı yeni bir dünyayı kuracağız İnşallah.” 

Milli Görüş iktidarında Doğu ve Güneydoğu yatırıma doyacak

Milli Görüş’ün “ırkçılığın” her çeşidini reddettiğini vurgulayan Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bugün dış güçler, Dünya Siyonizmi, ırkçılığı ve mezhepçiliği bizi birbirimize düşürmek ve ayırmak için kullanıyor. Bunlar ne Türkün ne de Kürdün selametini isterler. Asıl maksat bölmek parçalamak ve yutmaktır. Bu oyunu bozacak olan ancak ve ancak Milli Görüş iktidarıdır. Irkçılıkla mücadele ettiği için siyasi bedel ödetilen Erbakan Hocamızın öncülüğündeki Refah Partisi’nin, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi, Doğu ve Güneydoğu illerimizde de, bu illerimizde yaşayan kardeşlerimizi ne büyük hizmetlerle buluşturduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Erbakan hocamız, uzun yıllar boyunca ihmal edilmiş olan illerimize, nice fabrikayı kazandırmıştır. Bugün, Batman ilimizde işsizlik en büyük problemlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Genç ve dinamik nüfusumuz, işsizliğin ya da sefalet ücretlerinin pençesinde kıvranmaktadır. Evlenmek isteyen gençlerimiz, gittikçe artan maliyetler yüzünden ya evlenememekte ya da aileleriyle birlikte büyük borçlar altına girmektedir. Başlarını sokacak ev bulabilmek iyice zorlaşmış durumdadır. Birçok şehrimizde, mevcut asgari ücret, ev kirası ödemeye yetmiyor. Milli Görüş’ün yeni iktidarında, Doğu ve Güneydoğu illerimiz de, Allah’ın izniyle yeniden büyük yatırım hamleleriyle buluşacak, yatırıma doyacaktır. İşsizlik sorunu ortadan kalkacaktır.” 

Bütçenin kendisi kadar ek bütçe mi olur Allah aşkına?

Siyasetteki ek bütçe tartışmalarına da işaret eden Erbakan şu ifadeleri kullandı: 

“Bu iktidar, 2022 bütçesini altı ayda eskitti. 1 Trilyon 750 milyar liralık 2022 bütçesine ilave olarak tam 1 Trilyon 80 milyar 515 milyon lira istenmektedir. Bütçenin kendisi kadar ek bütçe mi olur Allah aşkına? Mevcut iktidar, ‘2023’ün de bütçesini şimdiden alacağım ve yutacağım. Bir sonraki senenin bütçesini şimdiden bu senenin 6. ayında istiyorum.’ demektedir. Peki neden böyle oldu? Sadece bu senenin faiz gideri 300 milyar lira, eğer iktidar 4 sene daha devam ederse bir 800 milyar daha faize gidecek. Bir diğer sebep de imtiyazlı holdinglere kaynak aktarılması… Siz eğer 13 şehir hastanesini, 57 hastane parasına yaptırıp milyarca doları müteahhitlere aktarırsanız,  bu da yetmedi deyip bu holdinglere 128 kez vergi muafiyeti getirirseniz, tabii ki daha 6. ayda bütçeniz delinir. Bunun yanında bir de milyarlık kamu israfı, milyonlarca liralık zırhlı araçlar, 5-7 maaş alan bürokratlardan bütçeye para kalmaz. Paralar faize, imtiyazlı holdinglere ve israfa gidiyor. Bu iktidar bu sistemle 20 sene değil 120 sene iktidarda kalsa milletin derdine derman bulamaz.” 

Millet altılı masadan da ümidi kesti

Milletin iktidarın yanı sıra altılı masadan da umudunu kestiğini kaydeden Erbakan, “İktidarın çığ gibi büyüyen problemlere çözüm üretmekte acze düştüğünü gören vatandaşlarımız, 6’lı masa denilen yapıdan da, zaten çok az olan ümitlerini tamamen yitirmiş durumdadır. Masayı oluşturan partiler arasında büyük sıkıntılar vardır ve bu sıkıntılar gerek genel başkanların gerekse diğer parti yöneticilerinin değerlendirmelerine yansımaktadır. Her partinin kendi tarafına çekmeye çalıştığı masadan gelen çatırdılar, Türkiye’nin her köşesinden duyulmaktadır. Bir defa masadaki hiçbir parti ekonomik krizi çözecek somut projeler ortaya koyamıyor. Dolayısıyla milletimiz, önüne konulan senaryoyu ve bu senaryonun partilerini reddederek, Yeniden Refah Partisi’ni üye sayısını en çok arttıran parti yapıyor. Bu aziz millet anket ve medya tezgâhlarını dağıtıyor, Milli Görüş’ü yeniden iktidara taşıyor!” ifadelerini kullandı.

En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olacak

Yeniden Refah Partisi olarak paylaşımda adaleti sağlayacaklarını belirten Erbakan, işçiye emekliye ve memura yüzde 100 maaş zammı ile işe koyulacaklarını ve en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çekeceklerini söyledi. 

Erbakan’dan ek bütçe tepkisi: ‘Paralar faize israfa ve imtiyazlılara gidiyor’
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi