Asya borsalarında bu sabah alıcılı seyir hakim

BIST100 Endeksi’nin güne sınırlı alımlarla başlamasını beklemekteyiz

115 kez okundu.
Asya borsalarında bu sabah alıcılı seyir hakim

Bugün Ne Bekliyoruz? 

Asya hisse piyasalarında bu sabah alıcılı bir seans izlenmekte. Japonya’da Topix Endeksi %0,76, Nikkei225 Endeksi %0,42 artıda seyretmekte. Çin’de Şanghay Bileşik Endeksi %0,24 artıda, Hong Kong Hang Seng Endeksi %0,53 ekside seyretmektedir. Bugün veri takviminde ABD’de konut fiyat endeksi ve tüketici güveni takip edilecek. Yurt içinde önemli bir veri akışı olmayacak. Borsa İstanbul tarafında; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) TL cinsi ticari kredilere ilişkin cuma günkü düzenlemesi sonrasında haftaya satışlarla düşük hacimli bir başlangıç yapılmasının ardından yön arayışının devam edebileceğini düşünmekteyiz. Düzenleme hisse senetleri için yön değiştirici nitelikte olmamakla birlikte şirket ve sektör bazında ayrışmalar devam edebilir. BIST100 Endeksi’nin güne sınırlı alımlarla başlamasını beklemekteyiz.

Piyasalarda Dün Ne Oldu?

Haftanın ilk işlem gününde Avrupa hisse endekslerinde karışık bir görünüm hâkim oldu. DAX Endeksi %0,52 ve FTSE 100 Endeksi %0,69 artarken CAC 40 Endeksi %0,43 düştü. EUR/USD paritesi %0,26’lık yükselişle 1,06 seviyesinin hemen altında işlem gördü. Dolar Endeksi (DXY) 0,25 puan düşerek 104 puanın altına geriledi. Nasdaq Bileşik Endeksi %0,72 düşerek ABD hisse endekslerindeki aşağı yönlü harekette öncü oldu. S&P 500 Endeksi %0,3 ve Dow Jones Endeksi %0,2 düşüş kaydetti. ABD 10 yıllık Hazine tahvilinin faizi 6,8bp artarak %3,20 düzeyine yükseldi. ABD’de dayanıklı mal siparişleri mayısta %0,7 ile piyasa beklentisinin üzerinde arttı. Aynı döneme ait bekleyen konut satışları da aylık %0,7 arttı. Öte yandan bir önceki yılın mayıs ayına kıyasla satışlar %12 düştü. National Association of Realtors (NAR) Şef Ekonomisti Lawrence Yun, ‘‘Artan kredi faizleri nedeniyle yıllık bazda bekleyen konut satışlarında düşüş gerçekleşti.’’ ifadesini kullandı. Kıymetli madenlerden ons altın dün %0,25 değer kaybederek 1.823USD’ye geriledi. Brent petrol %2’den fazla artarak varil başına yeniden 111USD’ye yükseldi.

BİST100 Endeksi dün düşük hacimli işlemlerde %0,97’lik kayıpla günü 2.529,26 puandan tamamladı. Gösterge endeks günün ilk işlemleri neticesinde 2.500 puanın altına gerilese de akabinde gelen alışların etkisiyle kayıplarını bir miktar geri aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada BDDK’nın son önlemlerinin ardından finansal istikrara yönelik tedbirlerin süreceği belirtildi. BDDK kararının ardından haftanın ilk işlem gününde devam eden haber akışı kur tarafında da etkili oldu. USD/TRY kuru %2’ye yakın düşerken EUR/TRY kuru %1,68 geriledi. Kurdaki düşüşü takip eden gram altın 969 TL’de günü tamamladı.

Kaynak Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı

Asya borsalarında bu sabah alıcılı seyir hakim
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir