Hesekê’de mahallere dönük topçu saldırılar sürüyor

HESEKÊ – Rejim çetelerinin Hesekê’de sivil yerleşim yerlerine yönelik top atışları sürüyor.

803 kez okundu.
Hesekê’de mahallere dönük topçu saldırılar sürüyor

Rejim ve çetelerinin Hesekê’deki provokatif saldırıları  ateşkes ilan edilmesine rağmen dün gece saat 23.00 dolaylarında yeniden başladı. Asayiş güçlerinin saldırılara anında sert karşılık vermesiyle başlayan çatışmalarda ağır darbe alan rejim güçleri sivilleri hedef almaya başladı.

 

Çatışmalar kısa sürede geniş bir alana yayılarak devam etti. Bugünde devam eden çatışmalarda rejimin paramiliter güçleri sivillerin olduğu mahalleleri havan topları ile vurması ardından hava saldırıları başladı.

 

Rejim uçakları Asayiş Merkezi ve YPG Dış İlişkiler Merkezi de olmak üzere Til Hecer, Nasra ve Kelasê mahallelerinde de sivillere dönük hava saldırılar sonrası ise YPG savaşçıları da devreye girerek çatışmalara müdahil oldu.

 

Nasra, Kelasê, Miftî, Til Hecer, Mesakin, Sînaa mahalleleri ile Sînalko  kavşağındaki havan  ve savaş uçaklarının bombardımanı sonucu büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, çok sayıda sivil de yaralandı.

 

Öte yandan rejim güçlerinin saat 17.15 sularında sivillerin yaşadığı Miftî, Til Hecer ve Mesakin mahallelerine dönük hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

 

Saat 19.00 sularında 2 havan topu Ezîziye mahallesine düştü. Düşen toplardan biri sivillere ait olan, Umer Bin Ebdulezîz okulu yakınlarındaki bir eve düştü. saldırı sonucu 4’ü çocuk, 6 sivil yurttaş katledilirken, 8’i de yaralandı.

 

1-5-2

 

An itibarıyla rejim çetelerinin Miftî, Til Hecer, Nasra, Ezîziyê ve Dahiyê mahallelerine yönelik topçu saldırıları devam ediyor.

 

Dahiyê mahallesinde bir sivile ait eve havan topu isabet etmesiyle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyümesiyle, ev tamamen yandı.

 

Öte yandan yüksek binalara konuşlanmış rejim güçlerine ait keskin nişancılar sivil halkı korkutmak ve kaçırtmak için hedef almaya devam ediyor.

1-5-2

Diğer yandan rejim güçlerinin saldırılarına Asayiş, HPC, YPG güçleri karşılık vererek, rejim çetelerine ağır darbeler indiriliyor.

 

anha

Hesekê’de mahallere dönük topçu saldırılar sürüyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı