Mühendis Bahar Hezer’in katledilmesine TMMOB’lu kadınlardan tepki-(VİDEO)

TMMOB Kadın Çalışma Grubu TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Hezer, 3 Aralık günü erkek kardeşi tarafından sırtından vurularak katledilmesine tepki gösterdi.

6336 kez okundu.
Mühendis Bahar Hezer’in katledilmesine TMMOB’lu kadınlardan tepki-(VİDEO)

TMMOB Kadın Çalışma Grubu TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Hezer, 3 Aralık günü erkek kardeşi tarafından sırtından vurularak katledilmesine tepki gösterdi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Hezer, 3 Aralık günü erkek kardeşi tarafından sırtından vurularak katledildi. Acımız büyük. Üzgünüz ve kızgınız.

TMMOB il Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu Başkanı Elif erdem, işlenen vahşi cinayet ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklama şu ifadelere yer verildi;

''Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün üzerinden henüz 10 gün geçmişken, biz kadınlar olarak ‘’ Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok’’ derken, bir meslektaşımızı, bir mücadele arkadaşımızı daha kadın cinayetine kurban verdik.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Hezer, 3 Aralık günü güpegündüz sokak ortasında erkek kardeşi tarafından sırtından vurularak katledildi.
Şehrimizde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bir günde sokak ortasında bir kadın katledildi. Tekrar gördük ki hiçbir koruma önlemi kadınları korumak için seferber edilmiyor. Kadınların can güvenliğinden sorumlu olan siyasi iktidar sadece kendisini korumuş durumda. Ve ne yazık ki 3 gündür hiçbir şekilde Şanlıurfa’daki mülki amirler ve seçilmiş yöneticilerden tek bir ses bile duymadık.

Acımız büyük. Üzgünüz ve kızgınız!

Kadın katillerine sunulan cezasızlık politikaları kadın katillerine cesaret vermektedir. Bahar’ın katledilmesi; Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere kadın kazanımlarına karşı gelişen tahammülsüzlük ve coğrafyamızda gelişen şiddet ikliminden bağımsız ele alamayacağımız bir sonuçtur.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde sokağa çıkmamız önlenirken, sokağa çıkan kadınlar şiddet uygulanarak gözaltına alınmış ama Bahar’ın katili elinde pompalı silahla sokakta yürüyebilmiştir.
Kadın cinayetlerinin bireysel değil toplumsal bir sorun olduğunu ve kadına yönelik şiddetin politik olduğunu biliyoruz. Bireysel silahlanmadaki artışların nasıl sonuçlandığını görüyoruz. Kadın düşmanı politikaların kadına karşı şiddetin her türünü doğurduğunu ve her gün kadınların katledildiğini görüyoruz! Fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet, ekonomik şiddet, dijital şiddetin ve ısrarlı takiplerin her gün artarak hayatın her alanında kadınlara karşı yaygınlaştığını görüyoruz. Eril zihniyetin ortaya çıkardığı sonuçları ne yazık ki artık her gün görüyoruz.

Ama görmek istemiyoruz! Artık hiçbir kadını kurban vermeyeceğiz!

Bahar bizim, arkadaşımız, yoldaşımızdı! Bu canice bir cinayet! Bu canice bir ölüm! Ekonomik anlamda kendi olmaya çalışan bir ablayı, kardeşi, çocuğu, kadını, bir bireyi; bir erkek öldürdü. Bizler bu şehrin kadınları, kadın mühendisleri, mimarları, şehir plancılarıyız.

Devletin tüm mekanizmaları ve tüm bireyler üzerine düşeni yapmalı. Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz Takılan kravatlara yapılan indirimlere tahammülümüz artık yok. Şiddetin her türlüsünün karşısında yer alacağız.
Hiçbir kadının şiddete maruz kalmaması için mücadele eden Bahar sokakta yürürken bir erkek tarafından 4 kez sırtından vurulacağını bilmiyordu. Daha önce cinayete kurban giden kadınlar da bilmiyordu.

Bahar’ın bıraktığı yerden, kadın karşıtı tüm politikalara ve eril iktidarcı zihniyete ve kadın katillerine karşı mücadelemizin büyüyerek devam edeceğini, Bahar’ın asla yalnız olmadığını, susmadığımızı, korkmadığımızı, itaat etmediğimizi, Bahar’ın katilinin en ağır cezayı alması için biz kadınların sürecin takipçisi olacağımızı, artık tek bir kadının bile cinayete kurban gitmemesi için mücadelemizin büyüyerek devam edeceğini ve asla vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz... ''

# Mühendis Bahar Hezer’in katledilmesine TMMOB’lu ve stk'lardan kadınlardan tepki ŞAanlıurfa başkanı devam Tarafından yapılan SON DAKİKA | bir Şanlıurfa OLAN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi