Şanlıurfa'da dolandırıcılık operasyonu

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde satın aldıkları 2 traktörün parasını vermedikleri iddia edilen 3 şüpheliden 1'i yakalandı.

1333 kez okundu.
Şanlıurfa'da dolandırıcılık operasyonu

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, "Nitelikli Dolandırıcılık " suçunu işlemek suretiyle vatandaşları mağdur etmek isteyen kişilere yönelik çalışma başlatan JASAT ekipleri 3 şüpheliden 1'ini gözaltına aldı.

Oto Galericiler Sitesi'nde galericilik yapan Z.D, 1 milyon 425 bin lira karşılığında 2 traktörünü 100 bin peşinatla M.S, M.Ç. ve M.A.S. isimli şahıslara sattı.Kalan parayı belirlenen tarihte almak için aradığı şahıslara ulaşamayan ve dolandırıldığını iddia eden Z.D. durumu jandarmaya bildirdi.

İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan araştırmalarda kaybolan 2 traktör, Siverek ve Eyyübiye ilçelerinde yol kenarına terkedilmiş olarak bulundu.

Olayla ilgili şüphelilerden M.Ç. yakalandı, diğer şüphelilerin yakalanması çalışmalar sürüyor.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı

Basın Duyurusu

1.Şanlıurfa ili, Eyyübiye ilçesi, Oto Galericiler sitesinde faaliyet gösteren bir galeri sahibi Z.D. kendisine ait (2) adet New Holland  marka traktörü toplam 1.425.000 TL karşılığında M.S., M.Ç. ve M.A.S. isimli şahıslara karşılığında sözleşme yapmadan güvene dayalı olarak sattığını, 100.00 TL'yi peşin aldığını kalan kısmını 20.10.2022 tarihinde ödenmek üzere anlaştıklarını fakat şahıslara bir daha ulaşamadığını beyan ederek Jandarma birimlerine şikayette bulunmuştur. Söz konusu olay ile ilgili olarak Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri ve Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde; olayın şüphelisi M.Ç. 28.11.2022 tarihinde yakalanmıştır. Jandarma tarafından yapılan güvenlik kamera ve saha araştırmasıyla çalıntı traktörler 02.12.2022 ile 12.12.2022 tarihlerinde Siverek ve Eyyübiye ilçelerinde karayolu kenarına terk edilmiş vaziyette bulunarak C. Savcısının talimatıyla sahibi Z.D. ye teslim edilmiştir.

2. Olayla ilgili Şanlıurfa C. Başsavcılığınca soruşturma başlatılarak olayın diğer şüphelileri M.S. ve M.A.S.’ı yakalama çalışmaları devam etmektedir.

3. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumlulukların gereği olarak, suç ve suçluya yönelik olarak gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için yürütülen çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

 

# dolandırıcılık operasyonu Şanlıurfa'da Urfa 1 gözaltı Traktör dolandırıcılığı rha ajans. jasat Eyyübiye SON DAKİKA | olarak yapılan Şanlıurfa yakalandı Siverek
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
YENİLEME - TÜİK-Tüketici fiyatlarında yıllık artış Nisan'da 69,80'e yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Tüketici fiyatlarında yıllık artış Nisan'da 69,80'e yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi