Zafer Partili Şehirlioğlu: "Parti, olarak cemaat ve tarikatları devlet işlerinde uzaklaştıracağız"

176 kez okundu.
Zafer Partili Şehirlioğlu:

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ali Şehirlioğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ali Şehirlioğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Parti Sözcüsü Ali Şehirlioğlu, Ottawa Antlaşması hakkında şunları söyle:

“Bu antlaşma için STK’lar, hükümet dışı unsurlar ve kuruluşlar çok önemli roller oynadılar. Özellikle Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği. Mayın temizlemenin sınır reformlarının vazgeçilmez bir parçası olduğu düşünülmekteydi. Bu antlaşmaya göre Aralık 2011 yılında Suriye sınırında 900 km’lik alan mayından temizlendi.

Ancak normalde; Hatay’da; Islahiye, Cilvegöz, Yayladağı, Şanlıurfa’da; Mürşitpınar, Akçakale, Ceylanpınar, Kilisde; Öncüpınar, Gaziantep’te; Karkamış, Çobanbey, Mardin’de; Nusaybin, Şenyurt, Şırnak’ta; Cizre sınır kapıları mevcut. Bu kapılar var. Bugün geldiğimiz nokta belli. Suriye’nin Kuzeyi böyle, Irak’ın Kuzeyi böyle, İran’ın Güneybatısı sıkıntılı. Bizim de Güneydoğumuzu içine alacak bir pkkistan kurulması yani Büyük Ortadoğu Projesi ilmek ilmek işlenmektedir.”

Maalesef Sayın Cumhurbaşkanımız da zamanında “Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanıyım” gibi talihsiz bir cümle kullanmıştı diyen Parti Sözcüsü Ali Şehirlioğlu, “Şimdi aynı tezgah bu sefer, yani mayın toplama işi, Ermenistan sınırında yine bir İsrail firması tarafından yapıldığı söyleniyor. Burada da Doğukapı ve Alican sınır kapıları bulunmaktadır. Aynı işlemler Türkiye- İran sınırında da yapılmaktadır. Bu projeler Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler tarafından desteklenmektedir. Biz bir Lüksemburg değiliz. Coğrafi olarak kritik bir bölgedeyiz. Bizim her şekilde demografik yapımız değiştirilmeye çalışılıyor. Biz, bölünmeye çalıştırılıyoruz. Güvenliğimiz sadece bizi ilgilendirir. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Sınır güvenliğimiz için sınırlarımıza mayın döşenmesi şarttır. Hatırlarsanız bunu sembolik olarak göstermek için gittiğimizde bizlere engel olunmuştu.” diye konuştu.

Muhalefetin önerisi ile emeklilerin maaşlarını 5.500 TL’ den asgari ücret seviyesine çıkarılacak tasarının görüşülmesi esnasında, Meclis Başkan vekili, iktidar milletvekillerinin sayısının yetersiz olduğunu görünce oylamayı geciktirerek, bu milletvekillerini salona çağırarak, tüm emekliler için 8.500 TL taban fiyat kararı çıkacakken iktidara ait vekillerin ret oylarıyla bu karar çıkarılmadı diyen Parti Sözcüsü Ali Şehirlioğlu, “Dolayısıyla emeklilerin ellerine geçecek para tabanda 5.500 TL’ de kaldı. İnsanlar, 25 – 30 TL’lik kıyma alıyorlar, lambaları açmayıp TV ışığında oturuyorlar. Isıtıcıları kapatıp battaniye ile oturuyorlar, pazar yerlerine ancak akşam saatlerinde gidiyorlar, çöpleri karıştırıyorlar. Parklarda uzun süre oturup bir simidi bile 7 TL alıyorlar. Açlığa ve sefalete itildiler, alım güçleri düştü. Bırakın alım güçlerini hayatlarını bile idam ettiremeyecek duruma geldiler. Bu mudur refah Türkiye’si?” şeklinde konuştu.

Son günlerde Babacan’dan ve Davutoğlu’ndan, özellikle dilimizle ilgili Anayasadan Türk ibaresinin kaldırılmasıyla ilgili ve olmayan Kürt sorunu ile ilgili çıkışlar gelmektedir diyen Parti Sözcüsü Ali Şehirlioğlu, “Rahat bırakın artık Kürt vatandaşlarımızı, bırakın artık onlara ve Türk milletine HDP dayatmasını. İnsanlarımız zaten istedikleri yerde istedikleri dili konuşuyorlar gidin bakın sahil bölgesindeki otellere ya da büyük şehirlerdeki çoğu inşaat firması sahiplerine ya da müteahhitlerine, hiç Türk-Kürt ayrımı var mı? Bırakın insanları istedikleri gibi yaşasınlar. Dayatmayın, sıkıştırmayın. Atatürk’le, Türkiye Cumhuriyeti ile Türkçe ile Türk sözcüğü ile derdi olmayan herkesi Zafer Partisi’ne bekliyoruz. Türkiye’nin her yerinde yaşama özgürlüğüne sahip Kürt vatandaşlarımızı gerçekten söylüyorum rahat bırakın artık.” ifadelerini kullandı.

Parti Sözcüsü Ali Şehirlioğlu, “Din kisvesi altında insanları maddi manevi sömürmek, erkek ve kız çocuklarına yapılan tacizler, 6 yaşlarındaki çocukları evlendirmelerde mi cumhuriyetin eseriydi. Kimseyi aldatmaya kalkmayın Zafer Partisi olarak cemaat ve tarikatları devlet işlerinde uzaklaştıracağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Türk Milletine geri vereceğiz. Cumhuriyetimize temiz toplum düşüncesi ile, gençliğimiz sahip çıkacak, uyuşturucuya, her türlü şiddete hayır diyor saygılarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hibya Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi