Aksakal: "Pişkinliğin de yüzsüzlüğün de bu kadarına pes"

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, gerçekleştirdiği basın toplantısında yaşanan gelişmeleri, ülke ve dünya gündemini değerlendirdi.

2269 kez okundu.
Aksakal:

Aksakal, Iğdır’da meydana gelen araç kazası sonucunda şehit olan Uzman Çavuş Muammer Ay ve Sözleşmeli Er Ali Arslan için başsağlığı dileklerini iletti.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kamu alacaklarının yapılandırılması hakkındaki yasa içeriğini değerlendiren Aksakal, şunları kaydetti:

“Bu konuda Demokratik Sol Parti olarak duyumlarımızı geçen hafta perşembe günü gerçekleştirdiğimiz basın toplantısında kamuoyu ile paylaşmıştık. Önerilerimizin ciddiyetle takip edildiğini ve istifade edildiğini biliyoruz. Şu hususu da ayrıca hatırlatmakta yarar görüyorum, mükellefiyetlerini süresinde ve aksatmadan yerine getirmiş olan kişi ve kurumlara da bir teşekkür katkısı sağlanırsa en azından toplumun devlete karşı hakkaniyet duyguları güç kazanmış olur.”

Aksakal, önerilerini TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a resmi olarak dosya halinde sunacaklarını belirterek, “Önerimizin özeti şudur: Siyasi partiler demokrasinin temel kurumlarının başında yer almaktadır, dolayısıyla yaşatılmaları demokratik hukuk açısından da bir gerekliliktir. Bu amaçlara yönelik olarak, siyasi partilerimizin geçmiş Vergi ve Sosyal Güvenlik primi borçlarının silinmesi, parti çalışanlarına ödenen ücretlerin gelir vergisinden ve damga vergisinden istisna edilmesi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kesintilerinin devletçe karşılanması yönünde yasal bazı değişiklikler yapılmasını önermekteyiz.” diye konuştu.

Türkiye’nin içinde bulunduğu bölge üzerinde hesaplar ve planların ciddi düzeyde hayata geçirilmeye devam ettiğini söyleyen Aksakal, şu şekilde konuştu:

“Terör örgütlerinin faaliyetlerinin, özellikle ABD destekli stratejilerin hız kesmeden sürdürüldüğüne tanık oluyoruz.  Almanya’da yayınlanan Stern dergisi, kapağına Türkiye Cumhurbaşkanının resmini koyarak ‘Kundakçı Erdoğan’ başlığı atmış. Türkiye Cumhurbaşkanı için; ‘Batı ve Putin'le müzakere ediyor, NATO'yu hiçe sayıyor ve Suriye'de savaş açıyor, büyük uluslararası sahneye oynuyor. Ukrayna'dan Suriye'ye ipleri elinde tutuyor ve nüfuzunu kullanıyor’ diyor. Pişkinliğin de yüzsüzlüğün de bu kadarına pes.”

Aksakal, “Asıl sıkıntının sözde müttefikimiz olan NATO üyesi ülkeler ve en başta ABD olduğunu düşünürsek, üzerimize oynanan oyunların farkına varmak zorundayız.” diyerek, şu ifadeleri kullandı:

İsveç ve Hollanda’da özellikle bizim Büyükelçilik binalarımızın önünde Kuran-ı Kerim yakılması şeklinde tezahür eden provokasyonun esasen Türkiye’nin NATO örgütü dışına çıkarılması planının bir parçası olduğunu düşünmemiz gerektiğine inanıyorum. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine başvurusu derhal reddedilmeli, bu husus zaman geçirmeden resmi olarak ortaya konulmalıdır.”

Seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Aksakal,  “Gelinen noktada Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılması konusunda bir irade oluşmuştur. 2023 seçimlerinin önemine atfen Millet İttifakının çıkaracağı Cumhurbaşkanı adayını tarifleyen ve olası desteklerini açıkça ortaya koyan PKK terör örgütü sözcülerini de gördüğümüzde bu seçimlerin önemine bir kez daha dikkat çekmek durumundayız.” diye konuştu.

Aksakal, seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek, “Görünen boyutuyla ABD’nin uzunca bir zamandır başaramadığı askeri darbe girişimini siyasi darbe şeklinde uygulamaya koyacağı bir süreç yaşanacağına işaret etmektedir. PKK / PYD ve türevi terör örgütlerini zaten biliyoruz. Bu durumda vatansever, sol bir parti olarak şunu beklemek en doğal hakkımızdır diye düşünüyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi