‘Tüm siyasi partilere, Genel Af çağrısı’

Tüm siyasi partilere Genel Af çağrısı da bulunan Araştırmacı yazar Hüseyin Demir,’ Cumhuriyetin 100’üncü yılında insani temelde Genel Af ile vatandaşımıza, temiz bir sayfa açalım. ’dedi.

1273 kez okundu.
‘Tüm siyasi partilere, Genel Af çağrısı’

‘Tüm hasta, yaşlı ve engelli mahpuslar için aynı karar, istisnasız uygulanmalı!’

26 Ocak 2023 günü Resmî Gazete ’de yayınlanan 6225 ve 6226 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile haklarında, "Türkiye Cumhuriyeti İcra Vekilleri Heyetini cebren iskat veya vazife görmekten cebren men etmek" suçundan, yani darbe suçundan müebbet hapis cezası verilmiş olan İlhan Kılıç ve Kenan Deniz'in kalan cezaları, Adli Tıp Kurumunun "kocama hali" raporu sebebiyle kaldırılmasına ilişkin şu ifadeleri kullanan Araştırmacı yazar Hüseyin Demir,’ Çıkarılan kararı insani temelde doğru buluyor ve hastalık, yaşlılık, engellilik gibi durumlar nedeniyle cezaevinde kalması mümkün olmayan tüm hasta mahpuslar için aynı kararın istisnasız uygulanması gerektiğini, yıllardır dile getirdiklerini ifade ederek, resmin büyüğüne çözüm üretmek için Genel Af ilan edilerek vatandaşa , temiz bir sayfa açılması, çağrısında bulundu.

‘Cezaevlerindeki son durum, çözümü kaçınılmaz kılıyor.’

Araştırmacı yazar Hüseyin Demir,’ Ülkemizde 01/01/2023 tarihi itibariyle,279 kapalı ceza infaz kurumu, 89 müstakil açık ceza infaz kurumu,4 Çocuk Eğitimevi,10 Kadın Kapalı,8 kadın Açık ve 9 çocuk ve gençlik kapalı ceza infaz kurumu olmak üzere toplam 399 ceza infaz kurumu bulunmakta olup, bu kurumların kapasitesi 289.974 kişiliktir. 

Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre 2005 yılında cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü sayısı 55.870 tir. 02 Ocak 2023 tarihi itibari ile toplam kapasitesi 289.974 olan 399 ceza infaz kurumunda toplam 341.497 tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır. Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü sayısı 2005’ten bu yana yaklaşık 7 kat artış olduğunu görmekteyiz. Bu sayıya 7242 Sayılı Kanun gereği covid-19 iznine ayrılan hükümlüler dâhildir.

30.01.2023 tarihi itibari denetimli serbestlik sayısı 160,495 kişidir.

 30.01.2023 Ceza, Hukuk Mahkemeleri ve İdari Yargı Dosya Sayıları Ceza Mahkemelerinde Günlük GELEN 10.276, Günlük KARAR 6.171, Hukuk Mahkemelerinde Günlük GELEN 7.678, Günlük KARAR 4.092, İdari Yargı Günlük GELEN 2.698, Günlük KARAR 1.733 olduğunu görmekteyiz.

Tüm veriler dikkatlice değerlendirildiğinde ve sayıları 8 milyonu bulan adli sicili bulunan vatandaşta hesaba katıldığında çözüm, insani temelde ele alınarak genel af ile çözüme kavuşturulmasında, hem toplumsal hem de kamusal fayda vardır.’ dedi.

‘Genel Af, bayramdan önce çıkarılmalı’

Af konusuna, toplumda infial uyandıran suçları örnek göstererek genel af konusunu baltalama çabasına giren siyasi partileri, insani bakış açısına davet eden Araştırmacı yazar Hüseyin Demir,’ 3 yıldır 120 bin civarında açık cezaevinde bulunan mahkûmlar suç ayrımı gözetilmeden covid-19 iznine ayrıldı ve bu insanlarımız toplumun içinde hayatlarını idame etmek için büyük bir gayret ile topluma adapte oldular. Toplum, Genel af konusunu baltalama girişiminde bulunan siyasi partileri sandığa gömerek cevap vermesi tesadüf olmayacaktır. Vatandaşa temiz bir sayfa açmak için tüm siyasi partilerin, insani temelde konuya yaklaşması, toplumsal huzura büyük bir katkı sağlayacaktır. Seçimlerden önce mahkum yakınlarının, bayramda aileleri ile birlikte olmasını sağlayan ve buna destek veren partilerin oylarının çok ciddi şekilde artacağı bir yana Cumhuriyetin 100’üncü yılında insani temelde Genel Af ile vatandaşımıza, temiz bir sayfa açarak, toplumsal huzura ve barışa destek verilmesi için tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. ’dedi.

 

‘Tüm siyasi partilere Genel Af çağrısı’
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi