Bakan Özer: "10 ilimizde 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara veriyoruz"

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası eğitim öğretim süreçlerine ilişkin açıklama yaptı.

2852 kez okundu.
Bakan Özer:

Bakan Özer'in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Deprem bölgesi olmayan 71 ilde 20 Şubat tarihe kadar eğitim öğretime ara vermiştik. 20 Şubat itibariyle 71 ilde eğitim öğretim başlayacak. Bir daha uzatma olmayacak. 10 ilde tüm sınıf kademelerinde devam şartı aramıyoruz. Veliler isterse diğer 71 ildeki eşdeğer okulların nakillere yapması işin sistemi açmıştık. Şu ana kadar 809 öğrencimiz nakillerini artırdılar. 71 ildeki okullaırmızın kapasitesinin artırılmasına ilişkin çalışmalarımız devam ediyor.

Özel öğretim kurumlarımızda da gerekli görüşmeleri yaptık. Özel okullarda depremdeler için kontenjan  açılacak. Bugünden itibaren yüzde 3'lük kapasiteyi yüzde 10'a çıkarıyoruz ve yüzde 7'lik kapasiteyi 10 ilden gelen öğrencilerimiz için kullanacağız.  

10 ilimizde 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara veriyoruz. 1 Mart tarihi itibarıyla 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime açma kararları vereceğiz. Aynı Covid döneminde olduğu gibi ilçe ve okul temelli kararlar alacağız. 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız."

Hibya Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefonla görüştü
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi
Bakan Tekin öğrencilerle birlikte Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçını izledi