Çakar’dan Türk ile Irmak Açıklaması

Mardin- Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Menduh Çakar’dan yazılı açıklama

1045 kez okundu.
Çakar’dan Türk ile Irmak Açıklaması

Mardin- Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Menduh Çakar’dan Büyükşehir Belediye Başkanı Türk ile Artuklu Belediye Başkanı Irmak gözaltına alındı

Terör soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk ile Artuklu Belediye Başkanı Irmak gözaltına alındı

Haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi.

Haklarında yakalama kararı bulunan, İçişleri Bakanlığınca görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk ile Artuklu Belediye Başkanı Irmak evlerinde gözaltına alındı.

Mardin Büyük Belediye Eş başkanı Ahmet Türk ve Emin Irmak’ın tutuklanması Mardin’de hayal kırıklığı yaşandı

Çakar: Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hayatı boyunca ömrü siyasetle geçti Cezaevinde işkenceler gürdü direndi yılmadı siyasete devam dedi ve halk onu  defalarca  Ankara ya  TBMM’sıne gönderdi

TÜRKİYE’NİN BARIŞI İÇİN ÇOK ÇABA GÖSTERDİ

Çakar: Türk Yaşamı boyunca Kürt halkı Türk halkı ve diğer azınlıklar için sürekli Barış huzur istedi ve direndi mücadele etti ve Sayın Türk bir konuşmasında şöyle demişti Bu ülkeye BARIŞ gelsin ertesi gün beni Taksimde asın demişti.

Böyle bir ekol insanın incıtmesi bile vicdana sığmaz Ama merak etme Allah bir kapıyı kaparsa bin kapıyı açar bu da Adalet ve hukukun işlenmesi ile inşallah suçsuz oldukları anlaşılır ve serbest bırakılır inşallah.

.Ben Sayın Ahmet Türkle defalarca görüştüm  Beni  iki üç sefer ziyaret etmiş ben ise onu defalarca ziyaret etmişim eleştirilere açık bir şahsiyet kendisine İlimizin İlçemizin kanayan yaraları sorunları raporu kendisine sunmuştum .

Hem de aşırı eleştirilerle kendisi de aynen şöyle demiştı ben bir siyasetçiyim Belediyecilik işim değil ama halk bizi seçti buna behane aramak yok halkımız için gereğini yapacağız demişti Dünyaca tanınmış böyle bir siyasetçının 74 yaşında olup böyle bir ekol insanı tutuklanıp ceza evine koymak  bizi derinden özüyor.

Temenimiz  inşallah serbest bırakılır Adalet yerini bulur..

Çakar şöyle devam etti Ayni Günde’de Mardin Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak’ında tutuklanması bizi özdü biz sayın Irmak hizmetle tanıdık sporu doğayı Barışı seven bir insan olarak tanıdık 15 gün evvel kendisiyle görüştüm bizleri dış kapıdan karşıladı sıcak temas mütevazi kişiliği ile bizleri ağırladı kendisine bir rapor sunduk memnuniyetle kabul eti kendisinden bir isteğimiz oldu onu’da karşıladı ve bizi dış kapıya kadar uğruladı bu seçilmiş başkanı  tutuklanmasına da üzüldüm bir an evvel serbest bırkılacağına   İnaniyorum   Tüm tutuklanan insanların da suçsuz oldukları  anlaşılır ve serbest bırakılır inşallah   Barışa huzura ihtiyacımız var acılarımızı paylaşalım her kes empati kursun.

Menduh Çakar Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı

AHMET TÜRK KİMDİR?

Ahmet Türk, 2 Temmuz 1942 Mardin doğumludur. Güneydoğu'nun aşiretlerinden Kanco ailesindendir. 1954 yılında babası Hacı Sinan'ı kaybeden Ahmet Türk'ün aktif politik hayatı, milletvekili ağabeyi Abdürrahim Türk'ün öldürülmesi ile başladı. İlk defa milletvekilliği'ne XV. TBMM Döneminde (1973) Demokratik parti'den Mardin milletvekilli olarak seçildi. Daha sonra bu partiden istifa ederek CHP'ye katıldı. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiştir. Ocak 2016'da Ahmet Türk hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına 'muhalefet' gerekçesiyle yedi yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

Çakar’dan Türk ile Irmak Açıklaması
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lahbib: Demokrasi ve hukukun üstünlüğü asla garanti altına alınmaz ve dikkat gerektirir
Lahbib: Demokrasi ve hukukun üstünlüğü asla garanti altına alınmaz ve dikkat gerektirir
IDF: Mısır sınırında birkaç şüpheli tespit edildi ve ateş açıldı
IDF: Mısır sınırında birkaç şüpheli tespit edildi ve ateş açıldı