KARA KÖĞRÜ NARLIKTIR
Mustafa MIZRAK

KARA KÖĞRÜ NARLIKTIR

Bu içerik 1422 kez okundu.

Ayrışmalar keskinleşiyor, gericiliğe kurumsal kimlik uydurulmaya çalışılıyor, ekonomik dengeler alt üst olmuş. Cinsiyet ayrımcılığı ve taciz adeta MEŞRULAŞTIRILMIŞ DURUMDA. Aslında bu kadarla kalmıyor. O kadar çok toplumsal ihlal var ki sıralamaya kalsam sayfalar taşar.

Sanırım farkındayız.Ülke gündemi magazinsel haberler ve yapay gündemlerle ört bas edilmeye çalışılıyor.

 

Patlamaların unutulduğu bu günlerde şimdide can damarımıza basıp tacizcilerin mağduriyetinden söz ediliyor.

Bu ve benzeri konularda gerçek çözüm önerilerinde bulunanlar,ya içerde yada başına eli sopalılar dikilmiş.

Biraz irdelediğinizde sana ne sen niye deşifre ediyorsun denerek tıkıyorlar  içeri.

Medyanın ve halkın gündemi farklı yönlerde değiştirilmeye çalışılıyor.TUTMUYOR AMA YA TUTARSA HESABI.Her an yeni gelişmeler oluyor. Bir saat önce konuştuğunuzu bir saat sonra eskitiyoruz.Tartışılan,çözüme kavuşturulmayan bir konu orada bıraktırılarak başka bir konuya esir ediliyoruz. Terörün her türüne alıştık artık. Bir taraftan kazanımlara yönelik saldırılar diğer taraftan iktidar ve muhalefetin siyasi kavgaları ülke gündemini yorumlanamaz hale getirdi.

Laikliğin toplumsal yaşamın birleşmesi olduğu sanılsa da gerçekte olmayan bu ÜTOPİK YANILĞI üzerinden yola çıkılarak hiçbir yere varılmayacağının bir çoğumuz farkındayız.

 Yetmedi ELİNE SİLAH VERİLEN ÇAKMA SİLAHŞOR dikiliyor karşınıza sizi korku sarmalı ile kuşatıyor.

Bu ülke gündemini örtbas edip yapay gündem yaratmak değil de ne.

Ülkenin resmedildiği bu olumsuz tablo karşısında söyleyecek lafımız olmalı.Boşlukta yürümekten farksız duruma getirildik.Artık sonsuzluk kadar uzunca bir süre beklemek istemiyoruz.İhtiyatlı adımlarla özelikle orta doğudaki konumumuzun hesabını iyi yaparak çözüm yolunda hızla yol kat etmeliyiz.Bizim içinde bulunduğumuz bu ülke çıkmazlarına kalıcı olarak kapı açacak aydınlarımız ,el verecek yürekli gençlerimiz,olmazsa olmazımız KADINLARIMIZ VAR. Yeter ki fırsat verilsin. Verilsin diyorum çünkü insanca yaşamın önünde engel olan verilmeyişler hepimizi içinden yıllarca çıkılmayacak zorlu bir gündeme doğru sürüklüyor.SEVGİYLE KALIN .Çünkü sevginiz yoksa içi boş çınlayan bir bakır kaptan farkınız olmayacaktır.

 

Gazeteci / Yazar:Mustafa MIZRAK

 

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir