İNANÇ YASASI
Mustafa MIZRAK

İNANÇ YASASI

Bu içerik 1287 kez okundu.
Konuşmalarımızda seçici olup en güzel ifade şeklini kullanmaya çalışmalıyız. Böylelikle tüm insanların vakit geçirmek isteyeceği, neşe, huzur saçan biri oluruz. Sadece kendi çıkarımızı gözetmemeliyiz, bencil olmamalıyız. Kendimizi ve çevremizdeki insanları geliştirmeye çalışmalıyız. Toplumda yaygın olan şekilde sözde şaka adı altında kimseyle alay etmemeliyiz. Açlık, susuzluk, uykusuzluk, hastalık gibi acizlikler, hepimiz için söz konusu; ancak bunları sıkça dile getirmek çok kalitesiz bir davranış. Sürekli olumsuz yorumlar yapmamalı, söylenmemeliyiz. Sorunlardan bahsedip yakınmak yerine sorunlara çözüm üretmeye çalışmalıyız. İlgili ilgisiz her konuda merak içinde olmamalıyız. İnsanların özel hayatlarını öğrenmek için sorular sormamalıyız. 
 
Sözü gereksiz uzatmamalıyız. Kimsenin arkasından olumsuz konuşmamalı ve bilmişlik tasalanmamalıyız. Öfkemizi kontrol edip yenmeli, insanların arasını bozmaktan çok kaçınmalıyız. Bulunulan ortama ve kişiye göre farklı davranışlar sergilemeliyiz. Estetik ve güzelliğe önem vermeliyiz. Dünyaya geniş perspektiften bakmalı ve dünya barışı için elimizden gelenin en fazlasını yapmalıyız.Dünyada bulunduğumuz her an gelişimimiz için bir fırsat. Geride bıraktıkların ileriye gitmeni engelleyecek. Unutma; ileri gidebilmen için arkadakileri unutman gerek.
 
Kendimizi suçlamamız,bize sadece kötü duygular hissettirir. Niye böyle davrandım demek yerine yaşantıyı kabul et ve sorumluluğunu gözden geçir diyebiliriz. Kendimizi suçlasak da suçlamasak da bir şeyi değiştiremeyiz. Bunun yerine neden sonuç ilişkilerine odaklanmalıyız. O an çaresiz olabiliriz, kendimizi kötü hissedebiliriz, olgunluk düzeyimiz yetersiz olabilir. Nedenleri hem kendi gelişimimiz hem de çevresel etmenlerle beraber ele almalıyız..Hayata bakış açını genişleterek irdelediğimizde kendimizi, kısır döngüye saplanmaktan koruruz. Geçmişe takılmak, bugünü, anı yaşama arzusunu da alır götürür. Önemli olan ince nüansları yakalamak, acıları yeni bakış açılarıyla, dar kalıplardan uzaklaşarak irdelemek ama geçmişe takılmadan irdelemek. Davranışlarınıza dikkat edin, alışkanlıklarınız olabilir.
Başaramayacağınıza inanıyorsak başaramayız. Değişeceğimize inanıyor isek değişiriz. İfadeler bilinçaltımızda mutlaklık yaratır. Örneğin sigara içmemeliyiz dedikçe sigara içmek isteriz. Çok yememeliyim dedikçe yemek isteriz. Korkmayın diyecek olursam o ana kadar böyle bir duygu taşımasanız bile korkmaya başlarsınız. Bilinçaltımıza ne istediğimizden emin olarak, net ve şimdiki zaman üzerinden komutlar vermeliyiz. Geleceğe yönelik ifadeler istediklerimizin bir şekilde ötelenip, gerçekleşmesine engel olur.
Bilinçaltımızın yasası inanç yasasıdır. Bilinçli aklınızın kavrayıp, bilinçaltınızın inandığı şeyler gerçekleşir. Böylesine büyük bir güce sahip olduğumuzun çoğu zaman farkında değilizdir.
Dünyada yapılmış her şey, sevgi sayesinde yapılmıştır. Değişmek ve değiştirmek istiyorsanız okuyun ve elinize kaleminizi alıp yazmaya başlayın. 
 
Mustafa Mızrak / Gazeteci Yazar
 
DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Ekvador'da elektrik kesintisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir
Guterres: İklim felaketleri aynı zamanda ekonomik felaketlerdir