FALCILARIN YALANLARI
Mustafa MIZRAK

FALCILARIN YALANLARI

Bu içerik 1449 kez okundu.

Yaşadığımız bu modern çağda üzülerek ve çok şaşırarak görüyoruz ki, toplumumuzda belki de yüz binlerce kişi büyücülük, falcılık, muskacılık ve bunun gibi doğaüstü ruhsal yollara müracaat ediyorlar ve maalesef cinci hocalardan, muskacılardan, falcılardan, medyumlardan medet umuyorlar. Kimisi türlü sıkıntılardan kurtulmak, kimisi maddi beklentiler, kimisi okul, kimisi iş, kimisi ailevi sorunlar, kimisi psikolojik problemler için falcıların, medyumların ya da muskacıların kapısını çalıyorlar. En sık rastlanan sebeplerden biri de, insanlarımız gerçekten kötümserler ve kendi haklarında derin bir kötümserliğe ve umutsuzluğa sahipler. Bu bir şekilde, “bana büyü yapılmış olmalı” hissine kapılmalarına yol açıyor. Hayatta bazı olağan zorluklarla bile karşılaşmış olsalar, bunu sanki bazı düşmanlarının kendilerine bir şekilde büyü yapmış, bir yerlere bir muska saklamış olmalarına yoruyorlar.

Gelecekle ilgili yüreğimizde umutlar taşıyor olabiliriz, ancak önümüzü net göremiyoruzdur. Kulağımıza bir ses, bir falcının bize çok güç, çok umut vereceğini fısıldayabilir. Maalesef pek azımız, “Gerçekten falcılar gelecekten haber vererek bizi teselli edebilirler mi? Gerçekten geleceği görebilirler mi? Ya da kötü şeyler duyarsak bunun bize ne faydası olur?” diye düşünürüz.  Tabi bazı insanlar, cinlerle içli dışlı olabilirler ve gerçekten böyle kötü şeylere bulaşıyor, para karşılığı başka insanlara karşı büyü yoluyla kötülük yapmaya çalışıyor olabilirler. İşlerimiz iyi gitmiyorsa, evimizin bir köşesinde bir muska bulursak, ne yapmamız lazım? Biz de hemen bir büyücü, bir cinci bulup onlardan mı medet ummalıyız? Böyle şeytani düşmanlara karşı, onların elinden tutarak mı mücadele etmeliyiz?

Tanrı inancı falcılık, medyumluk, cinci hocalık, muskacılık ve büyücülük konularında çok açık ve nettir. Tek bir Tanrı’ya bağlanmışızdır ve O‘na güvenmeyi bilmeliyiz, öğrenmeliyiz. Şeytan ile alışveriş içinde olan bir kimse, nasıl Tanrı’da yaşadığını söyleyebilir? Bir keresinde falcılık ruhuna tutsak bir köle kız, bilgelerin peşine takılmıştı ve sürekli onlar hakkında iyi şeyler söylüyordu. Ancak bu durumdan rahatsız olan bir bilge bu kıza dönerek, onu ondaki kötü ruhlardan kurtardı. Duanın ve imanın gücünü sergiledi, cinleri kovdu. Tabi ki bu durum, kızın falcılığından çok para kazanan sahiplerinin hiç hoşuna gitmedi ve elçileri taşlatarak oradan uzaklaştırdılar. İblisin her türlü saldırısına karşılık ya da geleceğin her türlü belirsizliğine karşılık Rabbe güvendeyiz. Elimizde iman kalkanımız var, dua gibi bir kalemiz ve Allah sözü gibi bir rehberimiz var, öyleyse yolumuz açıktır.

Dünyada yapılmış her şey, sevgi sayesinde yapılmıştır. Değişmek ve değiştirmek istiyorsanız okuyun ve elinize kaleminizi alıp yazmaya başlayın.

 

Mustafa Mızrak / Gazeteci Yazar

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel: Biz bu seçimlerde, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için bir teklif yaptık
Özel: Biz bu seçimlerde, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için bir teklif yaptık
Özdağ: Zafer Partisi, Atatürk’e ihanet etmeyecek, edenleri affetmeyecek
Özdağ: Zafer Partisi, Atatürk’e ihanet etmeyecek, edenleri affetmeyecek