SAKİN DAHA SAKİN
Mustafa MIZRAK

SAKİN DAHA SAKİN

Bu içerik 2498 kez okundu.

Profesyonel hastabakıcı olan bir adam kendisine verilen adrese gittiğinde kapıyı orta yaşlı bir kadın açtı. Adam onun yaşlı annesine bakmak için gelmişti. Kadın, geç kaldığını söyleyerek onu azarladı ve hakaret etti. Aslında adam geç kalmamıştı, ama yine de sakinliğini korudu ve yanlış anlaşılmadan dolayı kadından özür diledi. Kadın adamın sonraki gelişinde yine bağırıp çağırmaya başladı. Çok zor bir durumdu, haksız yere hakarete uğramıştı. Böyle hissetmesine rağmen bir kez daha özür diledi ve kadına yaşadığı acıyı anladığını söyledi. Stres altındayken ya da biri bizi öfkelendirdiğinde yumuşak başlı davranmak büyük bir mücadele ister. Bununla birlikte sevgi bizi yumuşak başlı olmaya teşvik eder. Hatta yumuşak başlılıkla hikmet arasında bağlantı kuralar. 

Yumuşak cevap gazabı yatıştırır; acı söz ise öfkeyi alevlendirir. Gergin bir ortamda sert tepki göstermek yangına körükle gitmek gibidir. Oysa yumuşak bir cevap ortamı sakinleştirir. Size düşmanca davranan birini bile sevgi yumuşatabilir . Yumuşak başlı olmamız sizi mutlu eder. Ne mutlu yumuşak başlı olanlara, çünkü onlar yeryüzünü miras alacaklar.Bu söz Rabbin kelamıdır.Yumuşak başlı olanlar mutludur. Bu niteliği ‘giyen’ birçok kişi öfkeli mizacını değiştirir. Sıcak ve cana yakın bir kişiliğimiz olduğunda insanlar bize rahatça yaklaşabilir. İnsanın baş düşmanı olan şeytan bize sürekli meydan okuyor. Çevremize baktığımızda sık sık öfkeli insanlar görüyoruz. “Böbürlenen, kibirli, küfürbaz, iftiracı, özdenetimden yoksun, azgın” insanlarla her gün karşılaşıyoruz  otele gelen escort

Yukarıdan gelen hikmet barışçıdır, makuldür. Barışçı ve makul davranarak yukarıdan gelen hikmete sahip olduğumuzu göstermiş oluruz. Bu hikmet sayesinde bizi öfkelendiren durumlar karşısında sakin kalabilir ve hikmetin kaynağı sevgiye daha da yaklaşabiliriz.Biri size sert davranır ya da haksızlık ederse, duygularınıza hâkim olmanıza ve sevgiye layik olacak şekilde davranmanıza ne yardım eder.Birçok insan yumuşak başlılığı bir zayıflık olarak görür. Güçlü olmak için baskın, hırçın, bildiğini okuyan bir kişiliğe sahip olmak gerektiğini düşünürler. Bu görüş, yukarıdan gelen hikmeti değil dünyanın ruhunu” yansıtır .Yumuşak başlı insanları zayıf kişiler olarak mı yoksa güçlü kişiler olarak mı görüyorsunuz lütfen birazcık düşünün.Bir sorun karşısında hemen öfkelenmemin nasıl sonuçları olabilir.Beladan başka. 

Sevgiyle kalın. Ve her şeyden önce birbirinizi candan sevin. Çünkü sevgi birçok kötülüğü örter.  
Mustafa Mızrak Gazeteci / Yazar

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Kuzey Kore televizyonu kot pantolonu sansürledi
Kuzey Kore televizyonu kot pantolonu sansürledi