ESNAFLARIMIZ VE BİZ
Mustafa MIZRAK

ESNAFLARIMIZ VE BİZ

Bu içerik 1589 kez okundu.

Ulusal işletmeler yerine yerel işletmelerden mal ya da hizmet satın aldığımızda, daha fazla para ilimizde tutulmuş olur. Çünkü bu yerel işletmeler de alışverişlerini bölgesindeki diğer küçük esnaftan, hizmet sağlayıcılardan yaparlar. Böylece küçük esnaftan satın alma, yereldeki vergi büyümesine de yardımcı olacaktır. Üstelik ulusal marketlerden yapılan alışverişlerin Mersin ekonomisine de bir katkısı yoktur. Akşam olduğu zaman toplanan paralar online olarak merkezlere aktarılıyor ve anında Mersin dışına çıkıyor. Sevincimizde ve acı günümüzde hep birlikte olduğumuz, kimi zaman anahtarımızı, kimi zaman çocuğumuzu emanet ettiğimiz, 'Üzerimde param yok. Sonra veririm ' diyebildiğimiz yerel esnafımıza tüm halkımızı sahip çıkmaya davet ediyorum. Küçük esnaf sen ben demektir. Küçük esnafımız kalkındıkça biz kalkınacağız, ilimiz kalkınacaktır.

Ülkmİlimizin en büyük ekonomik sorunlardan birisi ulusal ve uluslararası işletmelerin yerel esnaf karşısında yüksek rekabet gücü ve yerel küçük esnafın buna karşı direnme gücünün bulunmamasıdır. Yerel esnafın bu konuda desteklenmesi ve ayakta kalması için ilimizin daha fazla yerel esnaftan alışveriş yapmasının sağlanması gerekiyor. Yerel esnaftan alışveriş yapmanın ekonomiye katkıları olacağı gibi alışveriş yapılana ve yapana da pek çok faydası olacağını unutmamalıyız. Küçük esnaf yıllardır var. Fakat gün geçtikçe vatandaşların büyük mağaza zincirlerinden yaptığı alış-verişten ötürü küçük esnaf kepenk indirme yolunda ilerliyor. Ahiliğin Esnaflığın şehri olan Mersine sahip çıktığımız gibi küçük esnafada bir basın mensubu olarak sahip çıkmaasını rica ediyorum.Elbette büyük firmalardan da alışveriş yapacağız fakat bunu yaparken küçük esnafımızın unutulmaması, bir kenara atılmaması gerekir.

Yerel esnaftan alışveriş yaptığımızda ilimizde daha çok iş alanı oluşur.

Ayrıca yerel esnaflarla sürekli olarak her gün karşılaşacağımız için bize daha ilgili davranacaklar, dürüst olacaklar ve kaba olmayacaklardır. Yerel esnaf faaliyette bulunduğu topluma yatırım yapar. İlimizde faaliyette bulunan yerel işletme sahipleri, daha çok bulunduğu ile ve bölgenin geleceğine yatırım yapar. Diğer büyük işletmelere göre bölgelerine daha bağlıdırlar.Yerel esnaftan yapılan alışveriş orta ve uzun vadede kişinin kendi menfaatinedir bunu unutmayalım lütfen. Kişi bir hiçken kendini bir şey sanıyorsa, kendini aldatmış olur.  Herkes kendi yaptıklarını denetlesin. O zaman başkasının yaptıklarıyla değil, yalnız kendi yaptıklarıyla övünebilir. Mustafa Mızrak / Gazeteci / Yazar

 

                        

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel: Biz bu seçimlerde, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için bir teklif yaptık
Özel: Biz bu seçimlerde, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için bir teklif yaptık
Özdağ: Zafer Partisi, Atatürk’e ihanet etmeyecek, edenleri affetmeyecek
Özdağ: Zafer Partisi, Atatürk’e ihanet etmeyecek, edenleri affetmeyecek