İYİLİK VE KÖTÜLÜK
Mustafa MIZRAK

İYİLİK VE KÖTÜLÜK

Bu içerik 583 kez okundu.

Cennet ve Cehennem Tanrı’nın adaletinin ve sevgisinin ürünleridir. Tanrı ile birlikte olmak isteyip bunun için dünyadaki yaşamına yön veren insanlar için var olan bir yerdir. Cennete gidecek kişiler cennet için yaşarlar, orayı düşünürler ve hayatlarını ona göre düzenlerler. Tanrı’yı bildikleri halde O’nu Tanrı olarak yüceltmediler, O’na şükretmediler. Tersine, düşüncelerinde budalalığa düştüler; anlayışsız yüreklerini karanlık bürüdü. Akıllı olduklarını ileri sürerken akılsız olup çıktılar. Ölümsüz Tanrı’nın yüceliği yerine ölümlü insana, kuşlara, dört ayaklılara, sürüngenlere benzeyen putları yeğlediler. Bu yüzden Tanrı, birbirlerinin bedenlerini aşağılasınlar diye, onları yüreklerinin tutkuları içinde ahlaksızlığa teslim etti. 


İnsanlar Tanrı’yla ilgili gerçeğin yerine yalanı koydular. Yaradan’ın yerine yaratığa tapıp kulluk ettiler. Oysa Tanrı sonsuza dek övülmeye layıktır.İnsanın günah karşısındaki vurdumduymaz tutumunun  Tanrı karşısında suçlu çıkmasına neden olduğunu söyleyebiliriz.Tanrı, kendisini tanımak istemeyen ve bunun yerine kendisine karşıt olan günahı sevenler için Tanrı’nın varlığından uzak, günahın acısını yaşayabilecekleri bir yer hazırlar. Bu yere “Cehennem” diyoruz. Aldanmayın.

Uzunca bir süre teoloji dersleri aldım.Fakat buna rağmen dini konularda pek yazmayı uygun görmesem de zaman zaman yazma gereği duyuyorum.Yanıldığım detayları affınıza sığınarak kaleme almaya çalıştım.
RAB doğuda, Aden’de bir bahçe dikti. Yarattığı Âdem’i oraya koydu. ’’
Derken, RAB Tanrı’nın sesini duydular.”Aden Bahçesi’nin bir yer adı olduğunu ve bahçe fikrinin ‘cennet’ kavramına zemin hazırladığını görebiliriz. RAB, yaratmış olduğu toprağı işlemek üzere Adem’i Aden bahçesinden çıkardı. ’Tanrının tüm mesajı insanoğlunun Aden bahçesinde kazanmış olduğu tüm ayrıcalıkları kazanma mücadelesidir. Tanrı bu ayrıcalıkların yeniden kazanılmasını ister.Tanrı insanın ölmesini istemez, aksine yaşamasını ister. İşte bu nedenle Tanrı insanı cehennemden kurtarmak için her yolu dener, bu onun sonsuz sevgisinden kaynaklanır. Rab Korkusu Bilginin Temelidir. Oysa Ahmaklar Bilgiyi Ve Terbiyeyi Küçümser.

 

Mustafa Mızrak / Gazeteci / Yazar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi