SEVGİNİN GÜCÜ
Mustafa MIZRAK

SEVGİNİN GÜCÜ

Bu içerik 218 kez okundu.

Sevgi kavramı insanların duygusal ihtiyaçlarının başında gelir. Kişilerin algılama biçimlerine göre şekillendiği ve davranışlarımızla ortaya çıkan soyut bir kavram olduğu için tanımını herkes bilir. Anne-babamızdan öğrendiğimiz, süreç içinde algılamalarımızla şekillendirip meydana getirdiğimiz sevgi anlayışı devam eder.

Yalnızlık bir insana verilebilecek en zalimce cezadır. Yalnızlık duygusunun bilinçte belirmesi kişide huzursuzluk yaratır. Yalnız olmam, her şeyden kopmam ve insanca duygularımı kullanamam demektir. Bu huzursuzluktan kurtulmanın en etkili yolu da bir başkası ile sevgiyle kaynaşmaktır. Sevme davranışımızın altında yatan asıl sebep budur. Sağlıklı bir sevgi iletişimi kurabilmek için sevmek gerek.
Öncelikle sevgi edilgen değil etken bir olaydır. Bir şeye kapılmak değil o şeyin içinde olmak demektir. Sevginin etken özelliği almak değil vermektir. 
Sevgi deposu dolu olan bir kişi güçlüdür ve verebilir. Sevgi ilgi göstermektir. Sevdiğimiz şeyin yaşaması, gelişmesi için duyduğumuz etkin ilgidir. İlginin olmadığı yerde sevgi olmaz. İlgi ve bakım sevginin başka bir yönünü sorumluluğu ortaya koyar. Sorumluluk içten gelen bir davranıştır. Açık olsun gizli olsun bir başkasının gereksinimlerine verdiğimiz yanıttır. Sevgi bir seçimdir. Hem seveceğimiz kişileri belirleme açısından hem de sevdiğimiz kişilere göstereceğimiz davranışlar bakımından. Ve bunların hepsi bilinçli bir şekilde disiplinli bir çabayı gerektirir.

Çoğumuz ilişkilerimize aşık olarak başlarız. Fiziksel özellikleri ve kişilik vasıflarıyla bizde aşk alarmı nı başlatan kişiyle karşılaşırız. Bu kişiyi tanıma süreci başlar. Buluşma ayarlarız. Aşkı keşfetmek için iz sürmeye başlarız. İçimizde iç gıcıklayıcı bir duygu belirir. Bu duygu bazen ilk buluşmada kaybolur. Bazen de ilk halinden daha güçlü olur. Sonun da bizi gerçek bir şey olduğuna ikna eden noktaya ulaşır. İlişkimizi uzun bir birliktelik hatta evlilik noktasına getirebileceğimiz düşüncesine kapılırız.Zirvedeki aşık olma deneyimi coşkuludur. Gözümüz sevdiğimizden başkasını görmez. Onu düşünerek uyur uyandığımızda ilk o aklımıza gelir. İşimizi aksatırız. Gelecekle ilgili planlar yaparız.Aşık olan kişi sevdiği insanın mükemmel olduğu illüzyonuna kapılır.Sevgiyle Kalın. Esenlikte Yaşayın. Mustafa Mızrak / Gazeteci / Yazar

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi