Muratbey’in 5 kıtadaki ihracat performansı ödüllendirildi

Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey, 2023 yılında en çok ihracat yapan şirketler arasında yer alarak ödüllendirildi.

Özel Haber - 2024-05-02 11:00:14

Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey, 2023 yılında en çok ihracat yapan şirketler arasında yer alarak ödüllendirildi.

Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey’in, ihracattaki başarısı Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ESÜHMİB) tarafından ödülle tescillendi. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği tarafından 2023 yılında en çok ihracat yapan şirketlere törenle ödülleri takdim edildi. Muratbey adına ödülü, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Girit’in elinden Muratbey Uşak fabrika müdür yardımcısı Musa Kara aldı.

Alınan ihracat ödülünü değerlendiren Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Ar-Ge çalışmalarımız sonucu geliştirdiğimiz özel peynirlerle birlikte 300’ü aşkın ürün çeşidini Avrupa Birliği, Ortadoğu ülkeleri, ABD ve Türki Cumhuriyetler ağırlıklı olmak üzere 5 kıtaya ihraç ediyoruz. Bu pazarlarda istikrarlı olarak büyümeye de devam ediyoruz. Peyniri günün her saati tüketilebilecek bir atıştırmalığa dönüştürdüğümüz özel peynirler, 7’den 70’e her yaş grubuna hitap ediyor. Ürünlerimizin dünyanın farklı kültürlerinin beğenisini kazanması ve ihracat grafiğimizin çeşitlenerek yükselmesinden dolayı çok mutluyuz. İnovasyon gücümüzle dünyanın her yerinde sevilecek kaliteli ve sağlıklı peynirler üretmeye devam edeceğiz. Sahip olduğumuz deneyimle olumlu “Türk Malı” imajını destekleyerek ülkemizi yeni pazarlarda en iyi şekilde temsil etmek, katma değerli ihracatımızı artırmak ve global pazarlamaya ağırlık vererek ülke ekonomisinin kazanmasına katkı sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin bu değerli tespitiyle başarımız tescillenmiş oldu. Bu başarıda emeği geçen ve bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri