Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hz. Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yıl dönümü kapsamında düzenlediği Teşrif-i Mevlana etkinlikleri coşkulu programla başladı.

Özel Haber - 2024-05-04 08:30:41

Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Mevlana Meydanı’nda düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı.

Temsili karşılama oyununda Hz. Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programda daha sonra Sema Ayin-i Şerifi icra edildi.  Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında; yarın saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.

Hibya Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri