Ahmet Türk cezaevinden çıktı: Barış haricinde bir formül düşünemiyorum

ELAZIĞ - Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, 43 gün sonra cezaevinden çıktı. Türk, cezaevi çıkışında, “Tahliye olduk ama sevinçli değiliz. Sorunları ortak akılla çözmenin dönemidir. Barış haricinde bir formül düşünemiyorum” dedi.

1062 kez okundu.
Ahmet Türk cezaevinden çıktı: Barış haricinde bir formül düşünemiyorum

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, avukatlarının yaptığı itiraz üzerine tahliye edildi. 43 sonra Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nden çıkan Ahmet Türk, HDP milletvekilleri Ziya Pir, Leyla Birlik, İmam Taşçıer ve Sibel Yiğitalp ile birlikte HDP’li ve DBP’li partililer, avukatları ve Mardin’den gelen yakınları tarafından karşılandı.

‘SORUNLARI ORTAK AKILLA ÇÖZMENİN DÖNEMİDİR’

Cezaevi çıkışında konuşan Türk, “Tahliye olduk ama sevinçli değiliz. Milletvekili arkadaşlarımız, partimizin genel başkanları, belediye eşbaşkanlarımız, hele hele aynı koğuşta kaldığımız Fırat Anlı’dan ayrılmak da kolay değil. Umut ederim ki ülkede ortak bir akıl oluşur. Bu ülkede artık ortak akılın hareket etmesi gerekir. Sorunları ortak akılla çözmenin dönemidir. Ama sonuç olarak barış haricinde bir formül düşünemiyorum” dedi.

Tutuklanmalarının hukuki dayanağının olmadığını ifade eden Türk, “Sağlık sorunlarım vardı. Umut ediyorum ki adalet tecelli eder ve tüm arkadaşlarımız serbest bırakılır” şeklinde konuştu.

Türk, kendisini karşılayan milletvekilleri, partililer ve yakınları ile birlikte Mardin’e doğru yola çıktı.

‘DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMALIYIZ’

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bulunan bir dinlenme tesisinde dihaber’e konuşan Ahmet Türk, Kürt siyasetine yönelik karşıt siyaset yürütüldüğünü ifade ederek, “Çok zorlu ve önemli bir süreçten geçiyoruz. Ben bugün tahliye oldum. Ama Eş Genel Başkanlarımız, vekillerimiz, belediye eş başkanlarımız ve binlerce Kürt siyasetçi halen içeride. Biz inanıyoruz ve umut ediyoruz ki, çok kısa bir zamanda ortak bir akıl ortaya çıkacaktır. Yaşanan sorunların bir an önce ortadan kaldırılıp son bulmasını istiyoruz. Demokrasi ve barış yolundan başka bir yol yoktur. Bu nedenle demokrasiye, barışa ve eşitliğe sahip çıkmalıyız. Cabbar Leygara ve Fırat Anlı ile aynı koğuştaydım. Evet, ben çıktım ama halen ruhum onlarla beraberdir. Onların de en kısa zamanda zindandan çıkacaklarına inanıyorum” dedi.

‘TÜRKİYE BENDEN DAHA HASTA’

Türkiye’nin çok büyük kriz ve sorunlardan geçtiğine işaret eden Türk, “Demokrasiye yönelik büyük bir kriz vardır. Türkiye’de barış, eşitlik, insan hakları, hukuk; Kürt halkına bir hukuk tanınmadığı sürece, Türkiye’deki krizler sona ermez. Ben hasta olabilirim, ancak Türkiye’nin durumu benim durumdan daha hasta. Şahısların ve kişilerin hastalığının bir önemi yoktur. Türkiye’de sorunların hastalığı sona ermesi gerekiyor. Türkiye’de devam eden sorunlar tüm halkları etkileyecektir” diye konuştu.

(DİHABER)

 

Ahmet Türk cezaevinden çıktı: Barış haricinde bir formül düşünemiyorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Rize'de uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs tutuklandı
Rize'de uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs tutuklandı
32 terörist etkisiz hale getirildi
32 terörist etkisiz hale getirildi