Çakar’dan Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

Mardin-Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

1957 kez okundu.
Çakar’dan Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

“Kadınlar! Bizim Kadınlarımız ”

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar ,8 Mart’ı bize armağan eden Emekçi Kadın İşçilerin mücadele bayrağı elimizde olarak tüm Kadınlarımızı saflarında örgütlenmeye çağırıyoruz vede kutluyoruz.

“Kadınlar! Bizim Kadınlarımız ”

Çakar,Yayınladığı Mesajda;Hz Peygamber Efendimiz(SAV) 'in " Cennet annelerin ayakları altındadır. “Sözünü hatırlatarak, Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyoruz.

Şüphesiz Özellikle bölgemizde olmak üzere Dünyanın her yerinde eskiden kadınlar, erkeklerden daha fazla çalışmış, yorulmuş ve emekleri göz ardı edilmişti.

Ama bulunduğumuz asırda ne var ki emeğinin karşılığını almayan işçi emekçi kadınlar günlük haberlerde töre cinayetleri baskı şiddet taciz tecavüz olayları ile çalkalanıyor.

Kadının örgütlü gücü şiddet kültürünü aşacak.

Çakar,Şu an resmi rakamlara göre çocuk gelin sayısı 181 bin ve Türkiye bu rakamla Avrupa ülkeleri olarak değerlendirilen ülkeler arasında çocuk gelin oranında Gürcistan’dan sonra ikinci sırada. Her geçen gün de bu rakam artıyor.

O günlerden bugünlere kadının ezilmişliği katmerlenerek artmış ve yaşadığımız Sınıflı Toplumda kadın çifte sömürüye maruz bırakılmıştır. Bugün insanlığın yarısı olan kadın ne yazık ki insanlığın diğer yarısı olan erkekler tarafından ezilmekte, aynı zamanda erkeklerle birlikte Sermaye Sınıfı tarafından bir kez daha sömürülmektedir.

Dünya çapında karşılaştırmalı yapılan istatistikler de ülkemizdeki kadın hakları için çok güzel şeyler söylemiyor:

Dünya istatistiklerine göre Türkiye, 2006 yılında 135 ülke arasında cinsiyet eşitsizliğinde 105’inci sıradayken 124’üncü sıraya geriledi. Araştırmanın yapıldığı 135 ülke arasında bizim durumumuzdan daha beter olan yalnızca 11 ülke var.  Onlar da Ortadoğu ülkeleri.

Ülkemizde okuma yazma bilmeyen kadın sayısı 3.8 milyon. DİSK’in hazırladığı işsizlik raporuna göre 2016’da, kadın işsizliği zirve yaptı. Son iki yılda işsiz sayısı 475 bin artarken kadın işsiz sayısı 331 bin arttı.

 

Türkiye’de Ocak 2017’de 37, Şubat’ta 30, 2016 yılında ise 328 kadın öldürüldü.

Çakar ,29 Şubat 2016 tarihinde gazetelerde şöyle bir haber vardı: “Suudi Arabistan’da ‘Kadın insan mıdır?’ semineri yapıldı.”İşte Ortaçağcı gericiliğin kadına bakışı çok net olarak budur! Başka söze ne hacet?..

Özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum. ". “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutlu Olsun” dedi.

Çakar’dan Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Shenzhou-17 mürettebatı, dünyaya döndü
Shenzhou-17 mürettebatı, dünyaya döndü
IDF: Savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vurdu
IDF: Savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vurdu