Bitget’in beş yıllık yolculuğu: Başarılar ve gelecek vizyonu

Dünyanın önde gelen kripto türevleri ve Copy Trade (işlem kopyalama) platformu Bitget, kripto para endüstrisindeki yolculuğunun beşinci yılını kutluyor. Piyasa dalgalanmalarının yaşandığı beş yıl boyunca Bitget, kripto endüstrisinin potansiyeline olan inancıyla çalışmalarına devam ediyor.

153 kez okundu.
Bitget’in beş yıllık yolculuğu: Başarılar ve gelecek vizyonu

Dünyanın önde gelen kripto türevleri ve Copy Trade (işlem kopyalama) platformu Bitget, kripto para endüstrisindeki yolculuğunun beşinci yılını kutluyor. Piyasa dalgalanmalarının yaşandığı beş yıl boyunca Bitget, kripto endüstrisinin potansiyeline olan inancıyla çalışmalarına devam ediyor.

Bitget’in kurucuları, finans alanında deneyime sahip olarak 2015 yılında fon yatırım dünyasına girdiler ve başlangıçta TMT (teknoloji, medya, telekomünikasyon) sektörüne odaklandılar. Finans dünyası tarafından genellikle "lale balonu" olarak bilinen blokzinciri start-upları ile karşılaştılar. 2018 yazında ise Ethereum, kripto para patlamasını başlatarak kripto paraların yenilikçi potansiyelini ortaya koydu. Bu potansiyeli fark eden Bitget’in kurucuları, birkaç milyon dolarlık ilk sermayeleriyle Bitget'i kurdular.

“İşletmemizi sürekli olarak geliştirmeye devam ettik”

Bitget’in ilk dönemleri hakkında açıklamada bulunan Bitget Yöneticisi Gracy Chen, “İlk dönemler zordu, bir ayı piyasası sırasında başladık. Spot ve vadeli işlem yapmayı denedik, ancak sadece birkaç düzine üyeden oluşan küçük bir ekiple sınırlı başarı elde ettik. 2018 sonunda çabalarımızı ve kaynaklarımızı çekirdek işimize odaklamamız gerektiğini anladık. Temmuz 2019'da Lineer Vadeli İşlemlere karşı güçlü bir kullanıcı ilgisi tespit ettik ve bu yenilikçi ürünü başlatan ilk ana platformlardan biri olduk. Ticaret hacmi hızla 100 milyon doları aştı ve bu bizim için dönüm noktasıydı. Bir yıldan uzun süren çaba sonrasında Bitget, kar elde etmeye başladı. Çalışanlarımızın bağlılığını takdir ederek bonuslar dağıttık ve işletmemizi sürekli geliştirmeye devam ettik” dedi.

Azim ve stratejik kararların, başarının anahtarı olduğunu vurgulayan Chen, şöyle devam etti: “2021'de vadeli sözleşme işimize olan güvenimizle, spot ticareti yeniden canlandırmak için stratejik bir hamle yaptık ve bugün spot ticaret hacmimiz, tüm CEX'ler (merkeziyetli borsa) arasında ilk 10'a girdi. Temel inançlarımıza olan kararlılığımız bizi ileri taşıdı. 2019'da Lineer Vadeli İşlemler, Bitget'in yükselişine istikrar getirdi. İşlem kopyalamanın tanıtılması ilerlememize destek oldu ve ana ürünümüze dönüştü.”

İşlem kopyalama özelliğinin popülarite kazanan yolculuğu

Gracy Chen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eğitimler aracılığıyla kripto parayı benimsetmeye çalışmamızla birlikte, yeni başlayanların çoğunun kripto endüstrisini ve ticareti anlamakta zorlandıklarını gözlemledik. Birçok kişi deneme yanılma yöntemiyle öğrendi, bu yolda bazen sorunlar ve dolandırıcılıklarla karşılaştı. Bitget, deneyimli traderların stratejilerini paylaşmalarına izin vererek bunu değiştirmeyi amaçladı ki yeni başlayanlar profesyonel araçlar kullanarak bu stratejileri kolayca benimseyebilsin. 2019'un sonlarına doğru ise işlem kopyalama özelliğini geliştirmeye başladık ve Mayıs 2020'de resmen hayata geçirdik. Bu özellik kısa sürede büyük bir popülarite kazandı.”

İşlem kopyalama özelliğinin ilk sürecindeki zorluklarından bahseden Chen, “Başlangıç versiyonunun karmaşıklıkları vardı. Bazı kullanıcılar ürünü faydalı bulurken, diğerleri karmaşıklıklarından hoşlanmıyordu. Biz ‘sadelik sofistikedir’ inancını benimseyen firma olarak bir ürünün kullanıcı dostu ve herkese kolaylıkla erişebilir olması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle yönetim ekibimiz ve ürün yöneticilerimizin yaptığı analizler sonucunda üründeki gereksiz işlevleri kaldırdık, ürünün kullanıcı dostu olmasını birincil öncelik haline getirerek kapasiteyi ve esnekliği artırmayı hedefledik. Bu özelliği sürekli iyileştirdik ve spot ticareti de içerecek şekilde kapsamını genişlettik, en sonunda da Strateji Meydanı gibi tamamlayıcı araçları tanıttık” diye konuştu.

“Messi’yle çalışmak, kripto endüstrisinin potansiyelini geniş kitlelere ulaştırmamızı sağladı”

2022 yılında düzenlenen Dünya Kupası sırasında kripto endüstrisinin geniş ilgi gördüğüne değinen Gracy Chen, şöyle devam etti: “Bu dönemde önemli büyüme kaydeden Bitget, Lionel Messi’yle iş birliği yapmaya karar verdi. Messi'nin zorluklarla dolu yolculuğu, Bitget'in başlangıç hikayesiyle örtüşüyordu. Messi, futboldaki yeteneğine rağmen, ‘Tüm Zamanların En İyi Futbolcusu’ olmasının önünde duran engellerle karşı karşıya kaldı. Ancak tüm zorluklara rağmen, kararlılıkla ve sıkı çalışmayla bugün olduğu futbol efsanesi haline geldi ve dünya çapında milyonlarca insana ilham verdi. Messi’yle çalışmak, sadece Bitget'in görünürlüğünü artırmakla kalmadı, aynı zamanda kripto endüstrisinin potansiyelini geniş kitlelere ulaştırabileceğimiz bir platform sağladı. Bu durum, Bitget'in yaklaşan kripto devrimine olan kararlı inancının bir kanıtı olarak duruyor.”

2022 yılında kripto endüstrisinin dramatik olaylara sahne olduğunu kaydeden Gracy Chen, “8 Kasım'da Londra'daki Token2049 için hazırlık yaparken ‘Binance FTX'i Satın Alıyor’ başlıklı habere rastladım. SBF ve CZ’in açıklamalarının ise farklı olduğunu gördüm. SBF, satın almayı tamamlanmış olarak ilan etmiş gibi görünürken, CZ ise henüz onay vermemişti. O an, FTX'in sorunlarının halk tarafından algılanandan çok daha ciddi olabileceğini fark ettim. Çünkü SBF, bu karmaşık hikayeyi kısmen başlatan CZ ile görüşmelere girmeye istekliydi. Ekibimi bu olayı yakından takip etmeleri için görevlendirdim, özellikle rezerv kanıtımızın serbest bırakılmasına odaklanmalarını söyledim. Tüm bu belirsizlik içinde Bitget'in rezerv kanıtını bir ay içinde yayınlama taahhüdünü kamuya açık şekilde vererek şeffaflığa bağlı kaldık. Bu taahhüdü Aralık ayında yerine getirdik ve rezervlerimizin ayrıntılı analizini sunduk. Ayrıca Koruma Fonumuzu güçlendirdik ve FTX çöküşünden etkilenenleri desteklemek için ‘Builders Fonu’ kurduk. Bu proaktif adımlar, kullanıcılar ve piyasa arasındaki güveni yeniden inşa etmeyi ve endüstrinin zorlu zamanlarında bile ilerletme taahhüdümüzden sapmadığımızı göstermeyi amaçladı.”

“Bitget, endüstri trendlerine uyum sağlayan bir ekosistem yaratıyor”

Chen, sözlerini şöyle noktaladı: “Hızlı tempolu kripto endüstrisinde, bir maratoncunun bakış açısına sahip olmanın önemini vurguluyoruz. Bitget, sadece bir borsa olmakla kalmıyor, aynı zamanda endüstri trendlerine uyum sağlayan bir ekosistem yaratıyor. Bana Bitget'in nasıl lider bir küresel platform haline geldiğini soran birçok kişi var. Buna cevap verirken iki unsurun dikkatlice anlaşılması gerektiğini düşünüyorum: 'Ne yaptığımız ve nasıl yaptığımız. Sabır, dayanıklılık ve vizyonumuza odaklanmanın başarı için esas olduğuna inanıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Bitget’in beş yıllık yolculuğu: Başarılar ve gelecek vizyonu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı