Mor Efrem Süryani Kilisesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde inşa edilen ilk kilise

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dün İstanbul'da açılışı gerçekleştirilen Mor Efrem Süryani Ortodoks Kilisesi'nin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde inşa edilen ilk kilise açılışı olarak kayda geçtiğini bildirdi.

153 kez okundu.
Mor Efrem Süryani Kilisesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde inşa edilen ilk kilise

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da Mor Ephrem Süryani Ortodoks Kilisesi'nin açılış törenine katılarak bir kez daha tarihe geçtiğini hatırlatan Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan, herhangi bir mezheplerine bakılmaksızın tüm vatandaşlarımız için dini özgürlükleri savunmuştur. Kiliselerin yeniden inşa ve restore çalışmaları önündeki yasal ve idari engellerin kaldırılmasını sağlamak için çalışmıştır. Son iki on yılda, ardışık AK Parti hükümetleri, dini vakıfların taşınmaz mallara sahip olmalarına izin vermek için gerekli yasal değişiklikleri yapmıştır. Ayrıca daha önce el konulan mülklerin sahiplerine geri iade edilmesini sağlamışlardır. Süryani ve Rum Ortodoks, Ermeni Katolik ve Yahudi toplulukları da dahil olmak üzere dini azınlıklar, tapınaklarını yeniden inşa etme ve restore etme fırsatı bulmuşlardır. Ramazan ayımızda çeşitli mezheplerle bir araya gelmeyi gelenek haline getirdik." ifadesini kullandı.

İletişim Başkanı Altun, müslümanlara karşı fanatizm ve nefretin yükseldiği bir dönemde, dini özgürlüklere olan bağlılıklarını sürdüreceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tüm bu çabalar, tüm vatandaşlarımızın dini haklarına ve özgürlüklerine olan derin inancımıza uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Ayrıca dini hoşgörü ve karşılıklı saygımıza olan bağlılığımızın bir göstergesidir.

Dini haklara olan saygı geleneğimiz, vatandaşlarımızın dini ve kültürel farklılıklarını kucaklamamız ve kutlamamız gerektiğini öğretir. Bu, bazı komşu ülkelerimizde ve birçok Avrupa ülkesinde yaşayan Müslümanların muamelesinin tam tersi bir durumdur.

Müslümanlara karşı fanatizm ve nefretin yükseldiği bir dönemde, dini özgürlüklere olan bağlılığımızı sürdüreceğiz. Aynı zamanda dinî değerlerimizin ve sembollerimizin saygısızlık şeklindeki provokasyonları hoşgörmemiz mümkün değildir.

Bugün dünya, her zamankinden daha fazla hoşgörü ve karşılıklı anlayışa ihtiyaç duymaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği altında, Türkiye herhangi bir dinin birbirine karşı kışkırtılmasına yönelik siyasi çabaları her zaman karşı çıkacaktır."

 

 

Hibya Haber Ajansı

Mor Efrem Süryani Kilisesi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde inşa edilen ilk kilise
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı