Akşener: "Yüz yılını devirmiş, büyük Türk Devletinin, Cumhurbaşkanı gibi davran"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

94 kez okundu.
Akşener:

Akşener, İYİ Parti’nin Sakarya Kocaali Belediye Başkan Adayını Kemal Din, Sakarya Sapanca Belediye Başkan Adayını Alparslan Kılıç olarak ilan etti.

“Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacağız!”

Sözlerine, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü kutlamalarını hatırlatarak başlayan Akşener; “Sivas’taki heyecanı Kastamonu’da da izlemek, İstanbul’daki coşkuyu Manisa’da da hissetmek, Anıtkabir’e uzanan kuyruklardaki gururu Konya’da da görmek… İşte Cumhuriyet, tam anlamıyla budur. Cumhuriyetimiz, 81 ilimizi birbirine bağlayan bir gönül köprüsüdür.  Cumhuriyetimiz, her hayat tarzından, her meslekten, her coğrafyadan 85 milyon insanımızı eşitleyen, birleştiren ve kavuşturan bir yuvadır. Cumhuriyetimiz, nice zorluklarla sınanmış Türk milletini küllerinden doğuran, kaderini değiştiren bir müjdedir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Cumhuriyetimizin bu kıymetini bir an olsun unutturmayacağız! Atamızın en büyük emanetine her şart ve koşulda sahip çıkacağız! Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kılacağız!” dedi.

“İçinde bulunduğumuz yüzyılın baş psikopatı Netanyahu’dur!”

Gazze’de devam eden sürece ilişkin konuşan Akşener; “Filistin’de yaşananları görüyoruz. Bizim kadar kısmetli olmayan mazlum milletlerin ne acılar çektiğine özellikle son dönemde tüm çıplaklığıyla şahit oluyoruz. Gazze’de yaşanan Netanyahu terörü, hız kesmeden, devam ediyor. Her geçen gün yüzlerce çocuk, vicdansızca atılan bombaların hedefinde can vermeye devam ediyor. Bu vesileyle Filistin halkına bir kez daha derin üzüntülerimi ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ne yazık ki her yüzyılda insanlığın başına bela olmuş birkaç psikopat çıkıyor. İçinde bulunduğumuz yüzyılın baş psikopatı da hiç şüphesiz ki Netanyahu’dur!” ifadelerini kullandı.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Senin Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak yapman gereken; Türkiye’nin, terörün her türlüsüne karşı olduğunu anlatmaktır. Yapman gereken; Filistinli çocukları arasına sıkıştıkları Netanyahu ve Hamas’tan kurtarmanın yolunu aramaktır. Yapman gereken Netanyahu’nun yazdığı senaryoya figüran olmak değil, o kirli senaryoyu bozan olmaktır. Yani aslında; Hamas’ın iletişim başkanı gibi değil, yüz yılını devirmiş büyük Türk devletinin Cumhurbaşkanı gibi davranmaktır!”

Türkiye’nin ekonomide her geçen gün ağırlaşan bir tablo ile karşı karşıya olduğunu belirten Akşener; “Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon altında ezilen insanlarımız; barınma krizi, açlık tehlikesi ve derinleşen yoksulluk gerçeği ile bir başlarına bırakıldılar. Birkaç gün önce TÜRK-İŞ; "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’nın” Ekim 2023 sonuçlarını açıkladı. 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcamasını, yani açlık sınırını 13 bin 648 lira olarak belirledi. Peki asgari ücret ne kadar? 11 bin 402 lira. En düşük emekli maaşı ne kadar? 7 bin 500 lira. Biliyorsunuz, bir de yoksulluk sınırı var. O da tam 44 bin 573 lira olarak açıklandı. Sizce Türkiye'de kaç ailenin cebine aylık 44 bin 573 lira giriyor? Ülkemizde her iki çalışandan biri asgari ücretli. Yani milyonlarca emeklimiz, milyonlarca çalışanımız açlık ve yoksulluk içinde yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Aydın`da Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü`ne bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu`nda 25 Ekim 2023 tarihinde yaşanan asansör arızası sebebiyle hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ı anarak konuşmasını sürdüren Akşener, Zeren Ertaş’ın bir kazaya değil; bir şuursuzluğa, ciddiyetsizliğe ve niteliksizliğe kurban verildiğini vurguladı.

Sözlerine İYİ Parti iktidarında izleyecekleri yol haritasından bahsederek devam eden Akşener; “Öğrencilerimiz koğuşlarda değil, batılı yaşıtları gibi konforlu yurtlarda kalacak. Her bir evladımız, ne kadar önemli olduğunu iliklerine kadar hissedecek. Sadece yurtların kalitesini değil, eğitimin kalitesini de yükseklere çıkaracağımız tüm adımları atacağız. Dört duvardan ibaret üniversiteleri, yakın tarihimizin en başarılı hocaları ile dolduracağız. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında yetişmiş, bilgili ne kadar evladımız varsa hepsini göreve çağıracağız. Onları, Cumhuriyetin emanetine sahip çıkmaya çağıracağız. Göreceksiniz, onlar da bu çağrıya kulak verecek ve birer alev olarak, ülkelerine hizmet edecekler. Çünkü ben, her Türk gencinin ruhunda varlığını Türk varlığına adayacak bir Mustafa Kemal’in yattığına yürekten inanıyorum. Hiç merak etmeyin, bu iktidarın yıllardır söndürmeye çalıştığı o alevi biz yeniden tutuşturacağız! Geçim sıkıntısından, baskıdan, çaresizlikten bunalıp artık umutsuz bakan tüm o gözlere yeniden ışıl ışıl bakacağız, baktıracağız! Sömürerek çürüttükleri tüm değerlerimizi, geleneklerimizi, duygularımızı; kararttıkları yüreklerimizi yeniden parlatacağız!” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Akşener: "Yüz yılını devirmiş büyük Türk Devletinin Cumhurbaşkanı gibi davran"
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
IDF: Savaş uçakları Gazze Şeridi'nde düzinelerce terör hedefine saldırdı
IDF: Savaş uçakları Gazze Şeridi'nde düzinelerce terör hedefine saldırdı