Yurdunuseven: "Cezaevlerinde 14 bin 572 FETÖ/PYD terör örgütü mensubu var”

EROL ŞEN - AFYONKARAHİSAR - 12.12.2023 - HİBYA - Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven Adalet Bakanlığı bütçesi içerisinde yer alan, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu 2024 bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına Meclis Genel Kurulunda konuştu.

119 kez okundu.
Yurdunuseven:

AK Parti olarak, ceza infaz kurumlarını başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi olmak üzere, Uluslararası sözleşmelerin belirttiği standartlara uygun hale getirdiklerini ifade eden Milletvekili Yurdunuseven TBMM’de yaptığı konuşmada, “Aralık 2023 tarihi itibariyle ülkemizde 405 ceza infaz kurumu bulunmakta olup, barınma kapasitesi 297 bin 200’dür. Kurumlarımızda Aralık 2023 itibarıyla 283 bin 819 hükümlü–tutuklunun barındırılması sağlanmaktadır. Bugün itibariyle ceza infaz kurumlarında 982 tutuklu, 2.325 hüküm özlü, 11 bin 265 hükümlü olmak üzere toplam 14 bin 572 Fetö/Pdy terör örgütü mensubu bulunmaktadır. AK Parti olarak, ceza infaz kurumlarını başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi olmak üzere, Uluslararası sözleşmelerin belirttiği standartlara uygun hale getirdik. Ceza infaz sisteminde tutuklu ve hükümlülerin haklarını koruyacak gerekli tüm tedbirleri aldık." diye konuştu.

Darbe yıllarına tanıklık eden cezaevlerini müzeye dönüştürdük

2022 yılından bu yana 166 yeni ceza infaz kurumu inşa ettiklerini belirten Yurdunuseven, “Hükümete geldiğimiz 2002 yılından bu yana Adalet Bakanlığımız tarafından 166 adet Avrupa Birliği normlarına uygun yeni ceza infaz kurumu inşaatı tamamlanarak, 138 bin 500 kişilik kapasite artışı sağlanmıştır. İnfaz rejimine uygun olmayan, yeterli eğitim ve iyileştirme çalışması yapılamayan, çok eski yapılardan oluşması ve bazılarının taş bina olması nedeniyle fiziki kapasitesi yetersiz olan 301 ceza infaz kurumu da kapatılmıştır. Yine, herkesin malumudur ki infazlara ve mahkûm isyanlarına tanıklık eden, darbe yıllarının acılarının yaşandığı cezaevleri de AK Parti dönemlerinde müzeye dönüştürülmüştür” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Yurdunuseven: "Cezaevlerinde 14 bin 572 FETÖ/PYD terör örgütü mensubu var”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
IDF: Savaş uçakları Gazze Şeridi'nde düzinelerce terör hedefine saldırdı
IDF: Savaş uçakları Gazze Şeridi'nde düzinelerce terör hedefine saldırdı