Arusoğlu: "Şanlıurfaspor'da hukuksuzluk var,yasal işlem başlatacağız "

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av.Ali Arusoğlu, Şanlıurfaspor'da gizli kongre yapıldığı iddialarına ilişkin olarak basın açıklaması düzenledi

2585 kez okundu.
Arusoğlu:

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av.Ali Arusoğlu, Şanlıurfaspor'da gizli kongre yapıldığı iddialarına ilişkin olarak basın açıklaması düzenledi.

Başkan Arusoğlu, gizli kongre iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, Şanlıurfaspor yönetiminin haksız ve hukuka aykırı şekilde üye kayıtlarını sildiğini ve yönetici olmayan kişileri üye olarak kaydettiklerini belirtti. Bu durumu tespit ettiklerini ve yasal işlemleri başlatacaklarını ifade etti.

Ayrıca, Şanlıurfaspor tüzüğü gereği yönetimin beşte birinden fazla üye tarafından olağanüstü genel kurul çağrısı yapıldığını ve bunun da hukuka uygun olduğunu söyledi.

Açıklamasında, kulüp üyelerinin genel kurula katılma hakkının olduğunu vurgulayan Arusoğlu, üyelerin listesinin düzenlenerek yönetim kuruluna 20 gün önce verilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Mehmet Hakkı Karadağ'ın 13 Ağustos 2023 tarihinde noter aracılığıyla Şanlıurfa Valiliği'ne ihtarname gönderdiğini ifade eden Arusoğlu, kulüp yönetimi tarafından mevcut üye kayıtlarının silindiğini ve hukuka aykırı bir şekilde yeni kayıtlar yapıldığını iddia etti.

Üye kaydı silmenin disiplin kurulu ve sicil kurulunun yetki alanında olduğunu belirten Arusoğlu, yasal işlemleri başlatacaklarını söyledi.

 

Başkan Arusoğlu, Abuzer Avcı, Mehmet Doğan, Mehmet Polat, Talat Baytemur, Sami Öge ve Ali Çiftçi'nin noter aracılığıyla ihtarname göndererek durumu anlattıklarını ve olağanüstü genel kurula çağrıda bulunduklarını söyledi. Arusoğlu, bu talebin tüzüğe uygun ve hukuka uygun olduğunu ifade etti.

"Hukuka aykırı üyeler silindi"

"13 Ağustos 2023 tarihinde noter huzuruyla noter aracılığıyla Şanlıurfa Valiliğine ihtarname gönderdiğini söyleyen Başkan Arusoğlu;"Şanlıurfa kulübü derneği yönetimi tarafından haksız ve hukuka aykırı bir şekilde mevcut üye kayıtlarını sildikleri ve yönetici aykırı bir şekilde üye kaydı yaptırdıkları hususu tespit edilmiştir.

Üye kaydı silme yetkisi disiplin kurulu ve sicil kurulunun yetki ve görev alanındadır disiplin kurulu ve sicil kurulu dışında Üyeler ile ilgili alınacak kararlarda işlem yapma yetkisi herhangi bir organa ait değildir.’’ Dedi.

Yasal işlemleri başlatacaklarını belirten Arusoğlu, ‘’Abuzer Avcı, Mehmet Doğan, Mehmet Polat, Talat Baytemur, Sami Öge, Ali Çiftçi bu arkadaşlar Şanlıurfaspor kulübü yönetim kurulu ve Şanlıurfaspor kulüp başkan yardımcıları aynı tarihte Şanlıurfa Valiliği‘ne ihtarname gönderdiğini belirten ifade eden Arusoğlu," Şanlıurfaspor tüzüğü gereği yani Şanlıurfaspor‘un anayasası gereği Şanlıurfaspor kulübü tüzüğü gereği yönetim kurulunun beşte biri veya beşte birinden fazla kişinin yönetimi olağanüstü genel kurula çağırma yetkisi vardır. Bu arkadaşlar 28 Ağustos‘ta Şanlıurfaspor kulübü yönetimini olağanüstü kongreye çağırmıştır. Tüzük gereği bu gayet uygundur hukuka uygundur bunun yapılması gerekmektedir. ‘’ dedi.
Mehmet Hakkı Karadağ Başkanımız ile ilgili Şanlıurfa gençlik ve Spor il Müdürlüğü’ne bir yazı gönderdiğini iddia eden Başkan Arusoğlu, Şanlıurfaspor Şanlıurfa gençlik ve Spor il müdürlüğüne yazı göndermiş burada demiş ki arkadaşlar demiş genel kurula katılma hakkı olan üyelerin listesini düzenlemek bizim hakkımızdır bizim görevimizdir. Genel kurul toplantısında 20 gün önce giriş katları ile bu delegelere giriş kartlarını sicil kurulu verir yani biz veririz Burada farklı karanlık eller devreye girmiş olağanüstü genel kurulu toplantısı kararı almış ve üyelere delegelere sicil kurulu başkanı ve sicil kurulu başkanı yapmışsın haberi olmadan gizli bir şekilde kendi delegeler haber ederek tekrardan koltuklarını sağlama almışlardır. Bu üçüncü konumuz yaptığı boş yaşamakta Şanlıurfa Spor kulübü yönetimi de Şanlıurfa il ve gençlik Spor il müdürlüğü ile ne yazık ki yargılama sürüncemede kalması için evrakları geç bir şekilde mahkemeye sunacak eninde sonunda mahkeme evrakları alacak ama bunu geciktiriyorlar.’’ Diye konuştu.

"Vali ve siyasiler hesap sorsun "

Yargının bağımsız ve tarafsız olduğunu söyleyen Başkan Arusoğlu son olarak şunları söyledi; Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığını açık açık ihbar ediyorum. Bu adamlar isimlerini zikir ediyorum Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı, Ak Parti il başkanı, Vali Hasan Şıldak, eski adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu arkadaşlarla iletişime geçilerek Şanlıurfa Spor kulübü hakkında ne yaptıklarını öğrenmesi lazım. Kurum amirleri baskı yapıyorlar valiye baskı yapıyorlar."Dedi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Rize'de uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs tutuklandı
Rize'de uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs tutuklandı
32 terörist etkisiz hale getirildi
32 terörist etkisiz hale getirildi