Başkan Gürün: “FİTCH’den en yüksek not olan AAA aldık"

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum’un en büyük arıtma tesisi olan Turgutreis İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi.

151 kez okundu.
Başkan Gürün: “FİTCH’den en yüksek not olan AAA aldık

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük altyapı yatırımlarından biri olan ve Bodrum’un doğasını, denizlerinin korunması açısından büyük önem taşıyan Turgutreis İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün ev sahipliğinde düzenlenen törenle açıldı.

 “Muğla’yı bir ev gibi düşündüğümüzde evimizde otururken zor bir tadilata girdik”

Bodrum’un en büyük arıtma tesisi olan Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün altyapının bir belediye başkanı için en riskli hizmetlerden biri olduğunu söyledi ve tüm riskleri alarak Muğla’da büyük bir altyapı yatırımını başlatmanın, bu yatırımları tamamlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

“Muğla için sağladığımız krediler 2020’den beri onayda bekliyor”

“Fransız kalkınma ajansından 230 milyon euroluk kredi için proje hazırladık ve kredi başvurusu yaptık.”  Başkan Gürün, “Hepsi uzmanlar tarafından incelendi. Kredi durumumuz için de uluslararası kredilendirme kuruluşu FİTCH’den en yüksek not olan AAA aldık. Mali yapımızla dimdik ayaktayız. Sağlanan kredinin 63,5 milyon eurosu ile su altyapısını yenileyelim istedik. Patlak tamir edeceğimize yeni hat yapalım dedik. Ama kredi kullanımı için Cumhurbaşkanlığı tarafından uygundur imzası atılması gerekiyordu ancak maalesef atılmadı. 2020 Aralık ayından beri bekliyoruz. Aynı zihniyetle yerel seçimlerde aday olanlar Muğla’da hiç altyapı yapılmadı açıklaması yapmış, bilgi eksikliği olarak değerlendiriyor, vatandaşlarımızın özgür iradesine bırakıyorum. Bizler Muğla için çalışmaya, kültürü, tarihi, eşsiz güzellikleriyle özel olan bu şehre değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Gürün: “FİTCH’den en yüksek not olan AAA aldık"
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
IDF: Savaş uçakları Gazze Şeridi'nde düzinelerce terör hedefine saldırdı
IDF: Savaş uçakları Gazze Şeridi'nde düzinelerce terör hedefine saldırdı