Erdoğan'ın Şanlıurfa Mitingi Öncesi Trafik Tedbirleri Şehri Felç Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa mitingi öncesi alınan trafik tedbirleri nedeniyle şehirde yaşanan yoğunluk vatandaşları çileden çıkardı.

1660 kez okundu.
Erdoğan'ın Şanlıurfa Mitingi Öncesi Trafik Tedbirleri Şehri Felç Etti

Miting öncesi bazı yolların trafiğe kapatılması ve toplu taşıma aktarma merkezlerinin kapatılması nedeniyle vatandaşlar mağdur oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart Cumartesi günü Şanlıurfa'da gerçekleştireceği miting öncesi alınan trafik tedbirleri, şehirde adeta bir trafik kaosuna neden oldu. Miting öncesinde bazı yolların trafiğe kapatılmasıyla birlikte, şehirdeki hareketlilik durma noktasına geldi.

Özellikle miting gününe bir gün kala toplu taşıma aktarma merkezlerinin kapatılması, vatandaşların ulaşımında büyük sıkıntılar yaşanmasına yol açtı. Vatandaşlar, kendilerine duyuru yapılmadan kapatılan yollar nedeniyle büyük tepki gösterdi. Bir gün öncesinden alınan tedbirlerin gereksiz olduğunu ve miting günü sabah saatlerinde bu tür önlemlerin alınmasının daha uygun olacağını ifade ettiler.

Şehirdeki esnaf da bu durumdan olumsuz etkilendi. Kapanan yollar ve artan trafik nedeniyle işlerinde ciddi düşüşler yaşayan esnaf, yetkililerden daha önceden planlama ve duyuru yapılmasını talep etti.

Öte yandan, şehirde yaşayan vatandaşlar da sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdiler. "Şehir adeta felç oldu", "Ulaşım tamamen durdu", "Bu kadar önlem alınması gerçekten gerekli miydi?" gibi yorumlar yaparak durumu eleştirdiler.


Mitingin gerçekleşeceği alanda güvenlik önlemleri alınması elbette önemli ancak bu tedbirlerin vatandaşların günlük yaşantısını olumsuz etkilemesi tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, özellikle toplu taşıma aktarma merkezlerinin kapatılmasının duyurulmadan yapılmasının doğru olmadığını belirtti. Birçok vatandaş işlerine gitmek veya günlük ihtiyaçlarını karşılamak için zor durumda kaldı.

Miting günü sabah saatlerinde alınan tedbirlerin daha uygun olacağını ifade eden vatandaşlar, bir gün öncesinden yolların kapatılmasının gereksiz olduğunu düşündüklerini belirtti. Şehirde yaşanan yoğunluk nedeniyle ulaşım sorunları yaşayan vatandaşlar, bu durumun daha iyi planlanması gerektiğini vurguladı.


Yaşanan bu durum, Şanlıurfa halkının miting öncesi alınan trafik tedbirlerine karşı tepkisini ortaya koyarken, gelecek benzer organizasyonlarda daha dikkatli ve vatandaşların günlük yaşamlarını daha az etkileyecek tedbirler alınması yönünde çağrılar yükseldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lazzarini: İnsani erişimin reddedilmesi insani hukukun ihlalidir
Lazzarini: İnsani erişimin reddedilmesi insani hukukun ihlalidir
Netanyahu: Biz kendimizi savunmazsak kimse bizi savunmaz
Netanyahu: Biz kendimizi savunmazsak kimse bizi savunmaz