Urfa'da TOKİ'nin mera alanını imara açma girişimi, mahkeme kararına rağmen durdurulamıyor...

Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesi Çalışkanlar kırsal Mahallesi'nde yaşanan hukuksuzluklar ve mahalle sakinlerinin direnişi gündemi sarsıyor. TOKİ'nin mera alanını imara açma girişimi, mahkeme kararına rağmen durdurulamıyor.

1519 kez okundu.
Urfa'da TOKİ'nin mera alanını imara açma girişimi, mahkeme kararına rağmen durdurulamıyor...

Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesine bağlı Çalışkanlar kırsal mahallesi, TOKİ'nin hukuksuz girişimine karşı hukuk mücadelesi veriyor. Mera alanının imara açılma girişimine mahalle sakinleri tepki gösterdi. Mahkeme, bölgenin mera olarak kalmasına karar verse de TOKİ, karara uymamakta diretirken, mahalleli suç duyurusunda bulundu. 


Muhtar Nedim Demir, mahallelinin hayvancılıkla geçindiğini vurgulayarak TOKİ'ye suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Ancak TOKİ'nin baskısı devam ediyor ve mahalleli haklarını savunmak için mücadeleye devam ediyor. Mahalle sakinleri, Cumhurbaşkanı'na seslenerek adalet talep ediyor ve bu alanda dönüşen rant meselesine dikkat çekiyor. Mahallelinin geçim kaynağının tehlikeye girmesi, bölgedeki endişeleri arttırıyor ve hukuksuzluğa karşı birlikte mücadelesi veriyor.


Çalışkanlar Mahallesi Muhtarı Nedim Demir, TOKİ adına suç duyurusunda bulunduklarını ayrıca Valilikten Mera Komisyon kararı aldıklarını da belirterek yaşanan duruma tepki gösterdi.


“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM “

Köylülerin geçim kaynağının hayvancılık olduğunu ifade eden Çalışkanlar Köyü Muhtarı Nedim Demir, “ 10 bin dönüm Besi OSB elimizden aldı, 175 bin dönümümüz ise mahkemelik oldu 317 nolu parsel mahkeme kararları hepsi benim elimde Valilikten Mera Komisyon kararını aldım, Savcılıktan Suç duyurusunda bulundum, TOKİ adına suç duyurusunda bulunmama rağmen TOKİ hala vazgeçmiyor. Şanlıurfa mahkeme kararı ve valilik mera komisyon kararı olmasına rağmen TOKİ 450 milyon karşılığında imarı olmayan yeri imarlı gösterip Sanal ( Hayali Satış Yapmaktadır ) Köylü defalarca TOKİ Başkanı ve yöneticilerini Defalarca izah etmelerine Rağmen Mahkeme kararına uymayıp usulsüzce İhaleye çıkartmışlardır. Köylü Daha evvel defalarca suç duyurusunda bulunmuştur tüm belgeler mevcuttur.” dedi.


“BU ALANDA BİR RANT MESELESİ DÖNÜYOR”

Çalışkanlar Köyü Muhtarı Nedim Demir konuşmasının devamında ise, “Elimdeki belgelere rağmen TOKİ bizim bu alanı ihaleye çıkarıyor köylünün hakkını yiyor buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum bizim köylüler mağdur bu alanı tekrardan Mera alana çevirmek istiyorum, geçim kaynağımız hayvancılıktır bu alan giderse bizler ne yapacağız, bu arada bu alanda bir rant meselesi dönüyor” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Altun: Terörle en fazla mücadele eden ülke Türkiye
Altun: Terörle en fazla mücadele eden ülke Türkiye
IDF: Askerler Refah'ta savaşmaya devam ederek bölgedeki roketatarları imha etti
IDF: Askerler Refah'ta savaşmaya devam ederek bölgedeki roketatarları imha etti