Suruç Kaymakamı için gönderilen müfettiş Şanlıurfa'ya geldi

Önceki dönem Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş hakkında yapılan şikayetler nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nca Suruç'a gönderilen mülkiye müfettişi Urfa'ya geldi.

1513 kez okundu.
Suruç Kaymakamı için gönderilen müfettiş Şanlıurfa'ya geldi

Edinilen bilgilere göre, Mülkiye Baş müfettişinin Şanlıurfa Valiliğinince talep edildiği  Suruç'ta yaklaşık 1,5  yıl görev yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş hakkında  , Kayyum görevinde bulunduğu sürede Suruç Beledeyesindeki personel alımı ve usulsuzce yapıldığı iddia edilen alımların yanı sıra,  Güneş hakkında  muhtarlar esnaf Stk'lar ve vatandaşlar tarafından Güneş'e yönelik yapılan şikayetleri araştırmak ve incelemek  üzere görevlendirildiği bildirildi.

Şanlıurfa'ya gelen Baş Müfettişin bu hafta içerisinde Suruç ilçesinde  çalışmalara  başlayacağı ifade edildi.Müfettişin gerekli tetkikleri yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı’na  rapor sunacağı kaydedildi.

Öte yandan soruşturmanın genişletileceği Güneş döneminde usulsüz alımlarda imzası bulunan Belediye Başkan Yardımcıları, Özel Kalem Müdürü , Suruç Belediyesinde vekaleten görev yapan Yazı işleri müdürü ve ilgili birim müdürleri hakkında yapılacağı öğrenildi.

Soruşturma arasında fake hesaplardan yapılan mülki idare amiri hakkında gerçeği yansıtmayan iddiaları paylaşanlar hakkında tespit ve inceleme,  bel altı vurmalar paylaşımlar,  usulsüz et alımı , gastronomi merkezinde uygunsuz bir şekilde yapılan gıda alışverişleri , hayvan pazarının  kaymakamın eşinin isteği üzerine kapatılması iddiası , Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş'in astsubay olan  eşinin Kaymakamlıkta sözde görevlendirilmesi ve  işe gitmemesi , yine  iddialara göre Kaymakamlıkta kullanılması gereken makam aracının  Güneş'in eşine tahsis ettiiği iddiları konusu soruşturma konusunun öncelikleri arasında yer  alacak.

Suruç halkı sosyal medya hesaplarından sık sık  paylaşım yaparak ilçeye hizmet yerine usulsüz bir şekilde Belediye Kasasını boşaltanlar hakkında gerekli cezai işlemin yapılmasını istiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Blinken: Gazetecilere ve bağımsız medyaya desteğimiz sarsılmaz
Blinken: Gazetecilere ve bağımsız medyaya desteğimiz sarsılmaz
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'i öncesinde toplantı düzenlendi
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'i öncesinde toplantı düzenlendi