Urfa’da İki Aşiret Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlanıyor!

Şanlıurfa’de iki Aşiret halkı arasındaki husumet barışla sonuçlanıyor.

1336 kez okundu.
Urfa’da İki Aşiret Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlanıyor!

Şanlıurfa’da Ocak ayında başlayan husumet araya girilmesiyle büyümeden barışa dönüştü.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay, Şanlıurfa’da mahalle muhtarıyla birlikte husumetli iki aileyi barıştırmaya giden 65 yaşındaki kişi, silahla vurularak öldürülmüştü. 65 yaşındaki Eyüp Sedef Diş ve Hacı Bayram Mahallesi Muhtarı İbrahim Akdemir, aralarında satılan bir evin tapusu nedeniyle husumet bulunan Ağlamaz ve Keskinbıçak ailelerini barıştırmaya gitmek için buluştu.

Yaşanan bu olaydan sonra iki aile arasında husumet başlamıştı. Yaşanan bu olayı barışla sonlandırmak isteyenler ise araya girerek aileler ile görüştü ve iki tarafı da barışa ikna etti.

Kanaat önderleri her iki aşiretin ileri gelenlerinin talebi üzerine yaptıkları görüşmeler neticesinde sağlanan barışın taraflara duyurulması için yarın bir araya geleceklerini duyurdu

AŞİRETİN İLERİ GELENLERİ VE SANATÇI HOZAN SERWAN AÇIKLAMASINDAKİ ALINTILAR

Aşiretin ileri gelenlerin, görüşü, bu sayede kardeşler arasındaki husumetin sona erdiğini, aklın hakem olduğu, beraber yaşama biçimi olan sulhun ve sükunun hayat bulduğunu dile getirerek iki aşiret arasında sadakatin daim olması için bir arada bulunduklarını belirtti.

AŞİRET GÖRÜŞLERİ:

"Barış aynı zamanda bir ibadettir. Zira topluca yaşama şeklinde düğünlerimiz, taziyelerimiz, kahvehanelerimiz ve kültürümüz aynı olup, kadere iman eden bir ümmetiz." diyen barış elçilerin görüşü  iki aşiret arasında sağlanan barışın yaşatılması için her iki tarafa da büyük görevler düştüğünü vurguladı.

ŞEXKİ AŞİRETİ VE INDARA AŞİRET’NIN GÖRÜŞLERİ

Şexki aşireti ve Indara aşiret’nın görüşleri , "Asırlardır ecdadımız yan yana, iç içe, kimi zaman bir sofrada kimi zaman da bir davette, gamda ve kederde, tasada bir olmuş, yaşamayı kendine şiar edinmiş, aralarında hiçbir tatsızlık vuku bulmamıştır. Biz de onların torunları olarak barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşamayı sürdürmeliyiz." diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar ve 24.Dönem Milletvekili Seydi Eyüpoğlu’nun araya girmesiyle iki aile arasında husumet büyümeden barışa sonuçlandı. İki ailenin tarafları yarın 12.00’da Şehitlit Çamlık’ta yapılacak barış yemeği ile husumeti sonlandıracak.

Öte yandan barışa Sinan Çelik ve Ak Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik ile Kadir Erçek, Mustafa Keskinbıçak Şexki Aşireti ve Indari Aşireti’de barışa vesile oldular.

 

Urfa’da İki Aşiret Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlanıyor!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Blinken: Gazetecilere ve bağımsız medyaya desteğimiz sarsılmaz
Blinken: Gazetecilere ve bağımsız medyaya desteğimiz sarsılmaz
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'i öncesinde toplantı düzenlendi
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'i öncesinde toplantı düzenlendi