Büyükelçi Önen, hem çalışıyor hem Vfksldus geziyor

Şanlıurfalı hemşehrimiz Pekin Büyükelçisi Emin Önen, Çin şirketlerini, kurumlarını ve dünya devletlerinin ÇHC Pekin Büyükelçiliklerini de ziyaret ederek, zaman zaman da onları davet ederek Türkiye ile o ülkeler arasındaki işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunma gayretini sürdürüyor. Pekin Camilerini gezmeyi de ihmal etmiyor.

689 kez okundu.
Büyükelçi Önen, hem çalışıyor hem Vfksldus geziyor

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, göreve başladığı 2017 yılı Aralık ayından beri bölgesinde düzenli olarak ziyaretler gerçekleştiren ve ziyaretçileri kabul ederken, bir yandan da Pekin Camilerini gezmeyi, tanımayı sürdürüyor.

Şanlıurfalı hemşehrimiz Pekin Büyükelçisi Emin Önen, Çin şirketlerini, kurumlarını ve dünya devletlerinin ÇHC Pekin Büyükelçiliklerini de ziyaret ederek, zaman zaman da onları davet ederek Türkiye ile o ülkeler arasındaki işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunma gayretini sürdürüyor.

Ayrıca, Türkiye’den çeşitli görevlerle Çin’e giden Türk Hükümet ve Türk Şirketlerinin yetkilileri ile yapacakları ziyaretler ve görüşmeler konusunda onlara destek olmayı sürdürüyor.

Kuşak ve Yol İnisiyatifi ve Kültür Derneği Başkanı Erol’dan Önen’e ziyaret

Ziyaretlerinde Türkiye’nin menfaatlerini, insana yatırımı ve huzuru ön planda tutan Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, son olarak da Kuşak ve Yol İnisiyatifi ve Kültür Derneği Başkanı Adem Erol’u Büyükelçilik konutunda kabul etti.

Konuğu ile bir süre sohbet eden Büyükelçi Emin Önen, Başkan Adem Erol’dan dernek faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve Kuşak ve Yol projesinin Çin-Türkiye ilişkilerine sunacağı fırsatlar konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Büyükelçi Önen, Pekin camilerini keşfetmeyi sürdürüyor

“Çin’de, Pekin’in tarihi camilerini keşfetmeyi sürdürüyorum” ÇHC Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, vakit namazlarını en yakın camide kılarken, Cuma namazlarını her hafta ayrı bir camide kılarak hem camileri görüp, tanıyor, hemde Müslüman Çinlilerle tanışıyor.

“Geçtiğimiz Cuma günü, 1414 yılında yapılmış Hua Shı Camisinde Cuma namazımızı kıldık” diyen Büyükelçi Önen, Cami avlusunda gördüğü siyah beyaz bir fotoğrafı yakından inceledi.

Büyükelçi Önen, siyah beyaz resmin, cami avlusunda çekilmiş ve 1930 senesine ait olduğunu öğrendiğini söyledi.

Çayırhan Elektrik A.Ş Genel Müdüründen Önen’e ziyaret

Şanlıurfa’mızın gururu ÇHC Pekin Büyükelçisi Emin Önen, Pekin’de gezi ve incelemelerde bulunan Çayırhan Elektrik A.Ş Genel Müdürü Mehmet Ertürk’ü Büyükelçilik konutunda kabul edip, Pekin’deki temasları hakkında bilgi aldı.

 

 

Büyükelçi Önen hem çalışıyor hem Vfksldus geziyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Rize'de uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs tutuklandı
Rize'de uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs tutuklandı
32 terörist etkisiz hale getirildi
32 terörist etkisiz hale getirildi