Nazlıaka: "5 Aralık'ta çok önemli bir projeyi kamuoyu ile paylaşacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, duyurusunu yapacakları proje ile ilgili bir yazılı açıklama yayımladı.

634 kez okundu.
Nazlıaka:

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, duyurusunu yapacakları proje ile ilgili bir yazılı açıklama yayımladı. Nazlıaka açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “5 Aralık’ta genel merkezde düzenleyeceğimiz basın toplantısı ile kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin partimizin hayata geçireceği yeni bir uygulamayı açıklayacağım” dedi.

5 Aralık’ın Türk kadınının seçme ve seçilme özgürlüğünü kazanması açısından devrim olduğunun altını çizen Nazlıaka, duyurusunu yapacakları proje ile ilgili bir yazılı açıklama yayımladı. YaşamHak projesini 5 Aralık 2020’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile duyurduklarını anımsatan Nazlıaka, şunları kaydetti:

“Yaşama hakkının dokunulamaz, devredilemez ve vazgeçilemez en temel insan hakkı olduğu ilkesiyle hareket ederek, bir yıl önce YaşamHak projemizi hayata geçirdik. İstanbul Sözleşmesi’nin gerekliliklerinden birini yerine getirerek, genel merkezimizde Alo Şiddet Hattı kurduk. 444 82 85 numaralı hattımızdan 7/24 şiddet mağdurlarına ücretsiz hukuki ve psikolojik destek sunduk, sunmaya da devam ediyoruz.

Kadına yönelik şiddeti bitirme noktasındaki kararlılığımız doğrultusunda yeni bir uygulamayı hayata geçirme kararı aldık. Şiddet mağduru kadınlara, çocuklara ve mağdurların ailelerine ‘Yalnız Değilsin, Biz Varız’ demiştik. Bir yıldır bu sözümüzü tutuyoruz. Şiddet mağdurlarının yalnız olmadıklarını ve her daim yanlarında olduğumuzu hissedecekleri bir uygulamayı projemizin birinci yıl dönümünde hayata geçireceğiz. Yeni uygulamamızı 5 Aralık 2021 tarihinde genel merkez binamızda saat 12.00’de düzenleyeceğimiz basın toplantısı ile duyuracağız. Projemizin tüm detaylarını aktaracağız.”


Hibya Haber Ajansı

Nazlıaka: "5 Aralık'ta çok önemli bir projeyi kamuoyu ile paylaşacağız"
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi
TÜİK- Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da aylık yüzde 3,60, yıllık yüzde 55,66 yükseldi
TÜİK- Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da aylık yüzde 3,60, yıllık yüzde 55,66 yükseldi