YENİ KONSEPT - Mardin Valisi devredışı mı?

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yürütülen operasyonlarda strateji değişikliğine gidildiği iddia edildi.

936 kez okundu.
YENİ KONSEPT - Mardin Valisi devredışı mı?

Buna göre, operasyona bundan sonra vali yerine ilçedeki üst rütbeli asker komuta edecek.

 

Hürriyet gazetesinde Nusaybin'e ilişkin istihbarat kaynaklarından edinilen risk analizine yer verildi.

 

Habere göre, “ilgili kurumlarla da paylaşılan” analizlerde, Suriye ile sınır olan Nusaybin’ne örgütün dağ kadrosundan 300’e yakın kişinin yerleştiği, PKK’nin şehirlerdeki yeni yapılanması YPS (Sivil Savunma Birlikleri) üyeleriyle birlikte bölgede 700 ila 800 civarında silahlının bulunduğu kaydedildi.

 

Sözkonusu haberde özetle şu bilgiler de yer alıyor:

 

“Sokağa çıkma yasağının devam ettiği 6 mahallede şu ana kadar yapılan tespitlerde 17 keskin nişancının yerleştirildiği tespit edildi.

 

Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’den elde edilen ağır silahlar ve patlayıcıların da ilçeye getirildiği, sokak ve caddeler dışında çok sayıda binanın da patlayıcılarla tuzaklandığı belirtildi.

 

90 bin nüfuslu ilçede 60 bin kişinin evlerini terk ettiği, 30 bin kişinin halen bölgede barındığı, operasyonların devam ettiği 6 mahallede de siviller bulunduğu belirtildi.

 

Önceden güvenlik güçlerinin içeriye girerek patlayıcı ve bomba imha ettiği yöntemden vazgeçildi. Bu binaların uzaktan imha edilmesi için çalışma yürütülecek. Önce bölgede sivil vatandaşların bulunup bulunmadığı belirlenecek, ardından da zırhlı araçlardan sivillerin bölgeyi terk etmeleri için anonslar yapılacak. Sivillerin tahliyesi için yaşam koridoru oluşturulduktan sonra gerekli zaman beklenecek. Bu işlemlerin ardından bu binalar uzaktan imha edilecek.

 

Hükümet, terörle mücadele konusunda Nusaybin’de yaşanan sorunları gidermek için izlenecek yeni stratejiyi de değerlendirdi. Bölgeye gidip inceleme yapan heyetin raporundan yola çıkılarak, farklı bir yönteme geçildi. Mardin Valisi ile operasyonları yürüten ildeki güvenlik birimleri arasında yaşanan koordinasyon sıkıntısından sonra, önce valinin görevden alınması gündeme geldi.”rüdaw

Mardin Valisi devredışı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı