Çakar: İstanbul’da ki Acımasız, Kanlı Saldırıyı Kınıyoruz!

Haber Merkezi www.gaphaberleri.com Şanlıurfa (Rıha)

849 kez okundu.
Çakar: İstanbul’da ki Acımasız, Kanlı Saldırıyı Kınıyoruz!

Kızıltepe ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar, İstanbul’da ki saldırıyı kınadı.

 

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, dün akşam İstanbul’da meydana gelen saldırının ardından bu açıklamayı yaptı:

 

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi.

 

Bizler bu kanlı aynı zamanda acımasız saldırıyı kınıyor, faillerinin yakalanmasını umut ediyoruz. Son bir yılda onlarca patlama meydana geldi ve her patlamada çok sayıda insan hayatını kaybetti. Bu saldırılar ile ilgili güvenlik açıkları varsa tespit edilmeli gereği yapılmalıdır.

 

Dün akşamki saldırıda, şu ana kadar hayatını kaybedenlerinin sayısı; 36'dır. Hayatını kaybedenlerin hepsine Allah'tan rahmet, kederli ve bu saldırının acısını yaşan tüm insanlara baş sağlığı diliyoruz. Yaralı olan vatandaşlara Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Kim olursa olsun, sivillere dokunan saldırıyı kınıyoruz. Ayrıca saldırının IŞİD üstlendiği öğrenildi. Saldırının arkasındaki ve içindeki bütün güçlerin tereddüte yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkarmasını, katliamın tüm yönleriyle aydınlatılmasını bekliyoruz.

Türkiyeyi her türlü şiddet zemininden ve olasılığından uzak tutmanın tek yolu kurumsal demokrasiyi ve iç barışı güçlendirecek adımları bir an önce ve hep birlikte atmaktır. Ortadoğu özellikle de son günlerde çok tehlikeli bir süreçten geçiyor. Bu süreç içerisinde.

 

Artık herkeste tedirginlik artmaya başladı, insanlar artık dışarı çıkmaya korkuyor.

 

HABİL İLE KABİL KARDEŞLİĞİ OLMASIN!

 

Ülke acı içinde ama maalesef acılar ortak olunmuyor, özelikle de sosyal medyada, Kürt ve Türk düşmanlığı doğması için paylaşımlar yapılıyor. Bunlara kanmayalım, duyarlı olup, provokatif olaylara gelmeyelim, dahil olmayalım. Habil ile Kabil kardeşliği olmasın. Son olarak saldırıyı kınıyor, bütün Türkiye Halklarına baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi aktarmak istiyoruz!

 

 

Kızıltepe ÇEV-GÖN İstanbul’da saldırıyı kınadı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı