PYD Eşbaşkanlarından kongre mesajı

KOBANÊ – PYD Eşbaşkanların da katılımıyla bugün başlayan ve 300 delegenin hazır bulunduğu PYD Kobanê Kantonu 2. Kongresinde Eşbaşkan Asya Abdullah ve Eşbaşkan Salih Müslim konuşmalarında, muhtemel saldırılara karşı uyanık ve dikkatli olunması ve toplumsal örgütlülüğün geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

963 kez okundu.
PYD Eşbaşkanlarından kongre mesajı

Asya Abdullah, “Kuzey Suriyeli direnişçi halkımızın güçlü iradesi sayesinde, direniş mücadelemiz büyüyerek devam ediyor. özellikle de tarihi bir eşikten geçtiğimiz hassas bir süreçte önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelerden bir tanesi de Minbic operasyonudur. Özgürlük savaşçıları büyük bir istek ve kararlılıkla bölge halkını çete zulmünden kurtarmak için operasyonlarına devam ediyor” dedi.

 

Tarihi süreçte kendilerinden istenilen sorumluluk görevlerine dikkat çeken Eşbaşkan, muhtemel saldırılar karşısında dikkatli ve duyarlı olmak ve örgütlülüklerini büyütmenin çok önemli olduğunu altını çizdi. Asya Abdullah son olarak şunları söyledi: “Rojava’da elde edilen başarıların tümü, şehitlerin akıttıkları kan ve emekleriyle ortaya çıkmıştır.  O yüzdende biz bir parti olarak, bu kutsal değerleri koruyarak, değerler bekçisi veya temsilcileri olmalıyız.”

 

Kongrenin devamında konuşan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim şunları dedi: “Devrimlerin ilk amacı iktidardan uzak yeni bir zihniyet inşa etmektir. Onun içinde mücadelemizde temelleri demokratik ulus anlayışına dayanan yeni bir zihniyet oluşturmak istedik. Bu anlamda önemli adımlar attık ve zihniyet inşası halen devam ediyor.”

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem projesine de dikkat çeken Müslim, “içinden geçtiğimiz süreçte içerde ve dışarda siyasi anlamda birçok değişim yaşanıyor. Demokratik federal sistem projesi bölge halklarının kurtuluşu için gerekli bir projedir. Projeye dar bir açıdan bakmıyor, çok yönlü ve demokratik bir proje olarak görüyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

Müslim konuşmasının sonunda kongreyi kutladı ve yanlışlıklara, saldırılara karşı yeni toplumun inşası ve demokratik federal sistemin gelişmesi yönünde cesaretle hareket etmenin adımı olarak kongreyi niteledi.

 

Kongre konuşmalarla devam ediyor.

(ANHA)

PYD Eşbaşkanlarından kongre mesajı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı
116. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih başvuruları başladı