ÇAKAR’dan Fakülte Açıklaması

Kızıltepe ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar bir açıklama yaptı.

1577 kez okundu.
ÇAKAR’dan Fakülte Açıklaması

KIZILTEPE ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ BAŞKANI MENDUH ÇAKAR, KIZILTEPE’DE FAKÜLTE, YÜKSEKOKUL, ÜNİVERSİTE İSTEĞİ İLE İLGİLİ BU AÇIKLAMAYI YAPTI:

 

İLÇEMİZ KIZILTEPE İÇİN YILLARDIR EĞİTİM, sağlık ve diğer sorunları gündeme taşımak için uğraş veriyoruz. En büyük temennimiz, hayalimizde,  ülkemizdeki 40 ilden, ilin nüfusundan daha çok nüfusa sahip şu an 300 bine gibi rakam nüfusu  ile bu ilçe gençlik kapasitesi çok yüksek bu ilçe Yüksekokul, Fakülte ve Üniversite yapılması için yeterli potansiyele sahiptir.

 

Yıllardır bunun mücadelesini  veriyoruz. Tüm ilçe STK’ları, Federasyonları eski Kaymakamımız ve de İlçemizin Belediye Eşbaşkanları da buna katılım sağlayıp destek verdiler.

ÇAKAR :ŞÖYLE DEVAM ETTİ Ve de son olarak ilimize atanan rektör, Prof. Dr. Ahmet Ağır Akça, Kızıltepe Çevre Gönüllüler Derneğimizi ziyaret edip bize güven mesajları verdi. Buradan basına ve kamuoyuna da verilen mesajları bizi umutlandırmıştı. Halen umudumuzu yitirmedik, sayın rektörümüzden güzel hayırlı cevaplar bekliyoruz.

 

Bu bir yıl oldu halen ilçemize ne fakülte, ne üniversite temeli atılmadı. Mardin de bulunan Yüksekokul da Kızıltepe adını taşıyor bu okul da Mardin İstasyonda.

Bunun da pek yakında Kızıltepe taşınacağını söylendi maalesef bu bir yıldır halen bu da gerçekleştirilmedi.

 

Kızıltepe adına yapılacak olası bir, fakülte ya da üniversitenin Mardin içine yerleşim alanında yapılmasına şaşmayın.Bunu kabullenmek mümkün olmamalı, bu İlçenin halkı da esnafı insanları faydalanması lazım tüm halkımızın bu konuda duyarlı olmasını bekliyorum. Bu komisyonun yönetim kurulu Sayın Başkan İsa Tunç’a da çağrıda bulunuyorum. Çalışma ve gayretinizi görüyoruz. Öneri ve taleplerimize yer vermenizi diliyorum..

Türkiye’nin en önemli ovası olan bu kadim Mezopotamya, kırmızı toprak üzerinde bir Ziraat Fakültesi kurmak en doğru öneridir.

 

Geçen yıl Fakülte binası için Kızıltepe ve Mardin de  Rektörlükte bir araya geldik toplantı yapıldı. Çıkan karar fakülte binası için Proje çizim çalışması 50 gün içerisin de tamamlanacak temennisi verildi.

Tüm bunlar olurken İlçemizin ve ilimizi yerel ve ulusal basından da büyük destek gördük.

Şimdi Temennimiz bu vaatlerin gündeme alınmasını diliyoruz bir an önce İlçemiz adına açılan Yüksek okulun Kızıltepe taşınması ve de varsa üniversite, fakülte, yüksekokul çalışmalarının hızlandırılmasını diliyoruz.

 

www.gaphaberleri.com

 

                                              

                                                          

 

ÇAKAR’dan Fakülte Açıklaması
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
YENİLEME - TÜİK-Tüketici fiyatlarında yıllık artış Nisan'da 69,80'e yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Tüketici fiyatlarında yıllık artış Nisan'da 69,80'e yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi