İmamoğlu: “Milletin cebini hortumlayanların hortumlarını söküp atacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Manisa’nın Akhisar ve Turgutlu ilçelerinde kalabalıklara konuştu.

208 kez okundu.
İmamoğlu: “Milletin cebini hortumlayanların hortumlarını söküp atacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Manisa’nın Akhisar ve Turgutlu ilçelerinde kalabalıklara konuştu. İmamoğlu’na Akhisar ve Turgutlu buluşmalarında; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın eşlik etti. Eşi Dr. Dilek İmamoğlu ile babası Hasan İmamoğlu da İmamoğlu’nu Akhisar ve Turgutlu’da yalnız bırakmadı.

Konuşmasının başında, Akhisarlı olan aerobik jimnastikte dünya şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı’yı anan İmamoğlu, “Ayşe Begüm kızınızın başarılarını alkışlıyorum. İnşallah onu Olimpiyat şampiyonu yapacağız. Sporu özellikle açtım cümlelerimin başında. Spor, sadece kazanmak için yapılmaz. Gönüllere girmek için yapılır. Ben ilk ilçe belediye başkanı olduğumda ‘En çok ne istersin’ dediler. Şimdi 450 bin nüfusu oldu, o zaman 250 bindi Beylikdüzü nüfusu. ‘Allah kalbimi biliyor, her şeyden çok bu ilçede oturan 250 bin insanın gönlüne girmek isterim’ demiştim, ‘Oy versin vermesin.’ Onun için spor, sadece şampiyonluk değildir. Gönüllere girme meselesidir. Sporda ve siyasette, düşmanlık olmaz” diye konuştu.

İstanbul'dan 16 milyon insanın selamını getirdiğini söyleyen İmamoğlu, “14 Mayıs'a az kaldı. Takvime bakmaya gerek yok. İktidardakilerin söylediklerine bakın, seçime ne kadar az kaldığını anlarız. Bunların kimyası bozuldu. Seçimi kaybettiklerini anladılar. Ağızlarından çıkanı kulakları duymaz oldu. Neymiş? 14 Mayıs seçimleri siyasi darbe girişimiymiş. Millet iradesi nedir, unuttular. Ülkeyi kendilerinin, babalarının tapulu malı zannediyorlar. Devleti kendi şirketleri zannediyorlar. 14 Mayıs'ta güle oynaya, kardeşçe oy kullanacak 86 milyon insanımızı darbeci ilan etmek tam bir akılsızlıktır. Bunların dediğine göre; 14 Mayıs'ta sandıkları açacağız. Milletin verdiği oylara bakacağız; darbe olmuş mu, olmamış mı? Nasıl anlayacağız? Cumhur İttifakı kazanırsa, sorun yok. Öyle diyorlar. Ama milli irade tecelli ettiği anda, Millet İttifakı kazanırsa, o zaman darbe var.” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, siyasetçilerin, yöneticilerin milletin hizmetkarı olduklarını ifade ederek, “Öyle değil mi? Millet artık sizin hizmetinizden ey iktidar, ey hükümet, memnun değil. Millet kararlı. Millet sizi tıpış tıpış evinize yollayacak. Olay bundan ibaret. Millet ne istiyor? Millet güvenilir, iş bilen, ahlaklı, ehliyetli yeni hizmetkarlar istiyor. Millet, ‘Benim sorunlarımı bu ehliyetli, büyük kadrosuyla ancak Millet İttifakı çözer’ diyor. Bunu buradan ilan ediyoruz. Göreceksiniz; biz de gelip çözeceğiz sizin her derdinize derman olmak için. Sizler şahit olun. Biz, milletimizin gözünün içine, Ata'mın gözü gibi bakmazsak namerdim. İşte bugün savaş tamtamları çalmaya gayret eden beyefendiler var. Sözüm ona adı bakan vesaire. Hazmedeceksin kardeşim, hazmedeceksin. Evine gidip, ‘Ben nerede hata yaptım’ diye aynaya bakacaksın. Kendine soracaksın.” dedi.

“Bu güzel ülkeyi, bu aziz milleti ayrıştırmaya başından beri doyamadılar” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Bunların tek sloganı var: ‘Ayrışa ayrışa kazanacağız’ diyorlar. Tek bildikleri bu: Böl, parçala, yönet. Bunların yapmak istediği, ‘Millet ayrışsın, büyük parçayı ben alırım, koltuğumu korurum’ anlayışı. Tek düşündükleri bu. 14 Mayıs'ta millet hepsini değiştirecek, tam tersi bir slogan atacak: ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ diyecek. Kendine hizmet edecek kadroyu seçecek. Başka hiçbir şey yapmayacak. Sizin hizmetinizden memnun olmadığı için de ne yapacağız? Bunların tıpış tıpış evlerine yollayacağız. ‘Yeter söz milletindir’ diyecek vatandaş. Çünkü bu aziz millet, kendisine hizmet edecek, güvenilir, yetenekli, ahlaklı ve yeni bir hükümet istiyor. Millet, ‘Benim sorunlarımı ancak Millet İttifakı çözer’ diyor.”

15 Mayıs sabahında, yeni ve güzel bir ülkeye uyanılacağını söyleyen İmamoğlu, “Devlet artık her şeye adalet gözlüğüyle bakacak. İnsana saygılı, merhametli, vicdanlı bir devletimiz olacak. Liyakatli, yetenekli, iş bilen, çözüm üreten bir hükümetimiz olacak, gece-gündüz çalışacak. Size söz, gece-gündüz çalışacağız. İnşallah bu ülkenin sorunlarını kökünden çözeceğiz. Türkiye'nin sorunlarını biz çözeriz. Çünkü biz, kimseyi zenginleştirmek için gelmiyoruz. Biz, 86 milyona hizmet etmek için geliyoruz. Bakın göreceksiniz, hep birlikte çalışacağız. Ekonomiye hızla istikrar ve güven kazandıracağız. Herkes önünü görecek. Herkes hesabımı kitabını yapabilecek. Dünden bugüne ekonomi savrulmayacak. İsraf düzeni bu ülkeden defolup gidecek, defolup gidecek. Size söz; iyi biliyorum ki 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve bizler, Allah şahittir, bir tek kuruşunuza zeval getirmeyeceğiz. Milletin cebini hortumlayanların hortumlarını, söküp atacağız.” ifadelerini kullandı.

“Tek tek şehirlerin bütün sorunlarına eğileceğiz. Akhisar'ın, Turgutlu’nun sorunlarına, oturacağız Besim ve Çetin başkanımla birlikte çözüm bulacağız” diyen İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

?“Sizlerle oturacağız, sizlerle konuşacağız. Şu meydana geleceğiz. Tarım alanlarının imara açılmasını engelleyeceğiz. Çiftçilerimize birebir destek vereceğiz. Tarım yağmalarının önündeki bütün o yağmalarını yapan insanların önünü keseceğiz. Özellikle ürününüzün hak ettiği değerden satılmasını sağlayacağız. Madenlere, jeotermal enerjiye ihtiyacımız var ama bu ihtiyacı planlı, prensipli, dünya ölçeğinde kurallara uygun bir biçimde sağlayacağız. Tarıma, çevreye, insana zarar vermeyeceğiz. Dengeli, adaletli, şeffaf politikalarla ilerleyeceğiz. Biz ne yapıyorsak, onu vatandaşımız görecek. Biz, milletin işiyle uğraşan insanlarız. Allah aşkına sizden gizli bir şeyimiz olabilir mi? Olmaz, olmamalı. Gelişmiş dünya, tarımla sanayi arasında nasıl bir denge kurmuşsa, tarımla sanayii nasıl ilişkilendirmişse, daha iyisini buralarda inşa edeceğiz. Enerji kaynaklarını ve çevreyi nasıl koruyarak yönetmişse, öyle yöneteceğiz, biz de yapacağız.”

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile en çok depremi konuştuklarını belirten İmamoğlu, “13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'yla en çok bu konuyu konuşuyoruz. En çok şehirleri güçlendirmeyi, depreme dayanıklı hale gelmesini konuşuyoruz. Bir dakikada on binlerce canımızı kaybettik. Şehirlerimizin bir daha böyle bir şey yaşamasını istemiyoruz. Bize onlarca yıl kaybettirdiler. Şehirlerimizin gelişmesinden, ulaşımından birçok konuya kadar, Türkiye'nin bütün şehirlerini dünyanın üst seviye çağdaş şehircilik düzeyine ulaştıracağız. Size söz veriyoruz. Hiç endişeniz olmasın. Bir şehirde depreme nasıl hazırlanılır, kentsel dönüşüm en hızlı nasıl yapılır; biz iyi biliriz. Yıllardır bu konuda Türkiye'nin en deneyimli insanlarıyla çalıştık. Daha dün İstanbul'da 253 konutluk bir kentsel dönüşüm sürecini tamamladık, tapularını dağıttık. Bugün, bu sabah, kentsel dönüşüm konusunda İstanbul'un en önemli projelerinden birinin temelini attık. Biz kentsel dönüşümü bir rant aracı değil, bir çıkar elde etme aracı değil, kesinlikle insanlarımızın güven içinde yaşaması gereken bir sorumluluk olarak görüyoruz. 6 Şubat'ı hiç unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de iki ilçede yaptığı konuşmalarda şunları söyledi:

“Biz, siz bu meydanda çok buluştuk, çok konuştuk. Bu meydanda sizin derdinizi, tasanızı çok dile getirdik. Artık sıkıntıları dile getirmek için değil, zeytincinin talebini haykırmak için değil, köylünün sorununu, esnafın sorununu, emeklinin sorununu konuşmak için değil, artık her birisini teker teker çözmek için varız, çözmek için varız. Bundan sonra Cumhurbaşkanı Yardımcılarımız, Millet İttifakı partilerinin sayın genel başkanları, sorunları çözmek için uğraşacaklar. Bunun için geldik buraya. Kim çözecek bu sorunları? Elbette vekillerimiz olacak. Beş ittifak ortağı partimizin genel başkanları, cumhurbaşkanı yardımcıları olacak. Ve iki evladımız; sağ tarafta Mansur Yavaş, sol tarafta Ekrem İmamoğlu olacak. Pazartesi günü hem Ekrem Başkan hem Mansur Başkanla birlikte, Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda bir kucaklaşmaya gidiyoruz. O kucaklaşmada hepimiz varız. Hepiniz varsınız. Ve partimizin Genel Başkanı, 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu var.”

Hibya Haber Ajansı

?

İmamoğlu: “Milletin cebini hortumlayanların hortumlarını söküp atacağız”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Blinken: Gazetecilere ve bağımsız medyaya desteğimiz sarsılmaz
Blinken: Gazetecilere ve bağımsız medyaya desteğimiz sarsılmaz
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'i öncesinde toplantı düzenlendi
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'i öncesinde toplantı düzenlendi