Siirt’te Dicle Elektrik Saha Ekibine Saldırı: 2 Çalışan Yaralandı

Kaçak kontrolü için kırsal kesimlerde görev yapan Dicle Elektrik saha ekiplerine bir saldırı haberi de Siirt’in Kurtalan ilçesindengeldi. Önceki kontrolde kaçak elektrik kullandığı için ceza yazılan bir grupbölge sakini, iki şirket çalışanına odun ve yumruklarla saldırdı. Saldırıda bir çalışanın burnu kırıldı, diğer çalışanın ise kaburgaları zedelenirken, darp anı cep telefonuyla kaydedildi.

2839 kez okundu.
Siirt’te Dicle Elektrik Saha Ekibine Saldırı: 2 Çalışan Yaralandı

İki milyonu aşkın abonesine kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji verebilmek için kaçak tüketimi engellemeye çalışan Dicle Elektrik saha ekipleri, bu kez Siirt’te saldırıya uğradı. Kurtalan ilçesinin İğdeli köyüne bağlı Yazılı mezrasına kontrol amacıyla giden iki kişiden oluşan saha ekibi, daha önce kaçak tüketimden dolayı ceza yazılan abone ve yakınlarının saldırı sonucu yaralandı.

Darp edilme anı cep telefonunda

Dicle Elektrik saha ekipleri, kaçak elektrik tüketimi yüzde 92 seviyesinde olan Yazılı mezrasına gitti. İki kişilik saha ekibi, mezra girişindedaha önceki zamanlarda gerçekleştirilen kontroller sırasında kaçak elektrik kullandıkları için ceza yazılan bir abone, çocukları ve yakınlarının saldırısına uğradı. Görevlilerin etrafını saran 7-8 kişilik bir grup, küfür ve hakaretler ederek hemen bölgeyi terk etmelerini istedi. Görevliler araçlarına yöneldiği sırada ise ellerindeki odunlar ile çalışanları darp ettiler. Bu sırada cep telefonu kamerası açık olan bir görevli, yaşananları kayıt altına aldı. Odunlarla darp edilen arkadaşını bölgeden uzaklaştırmak için yardım eden bir başka saha görevlisi, bu sırada yüzüne darbe aldı. Darbe sonucu görevlinin burnu hasar gördü. Odunlarla darp edilen diğer görevlinin ise kaburgalarında ciddi zedelenmeler oldu. Yaralanan iki saha çalışanı, Kurtalan Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, şikayetleri üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaçak tüketim korkunç boyutta

Dicle Elektrik yetkilileri, yaşanan bu olayın, bölgedeki elektrik hırsızlığının ne kadar korkunç boyutlara ulaştığını açık biçimde ortaya koyduğunu belirterek, ‘’Ekibimizin darp edildiği mezraya ekiplerimiz daha önce iki kez bölgeye girme girişimleri sonuçsuz kaldı. Mezrada 16 abone var ve kaçak tüketim oranı yüzde 92 düzeyinde. Böyle olunca buraya yönlendirilen ekibimiz daha mezraya girişte kalabalık bir grup tarafından daha önce de engellenmiş, ardından hakarete ve sonrasında saldırıya uğrayarak yaralanmıştı. Kaçak tüketimin korkunç boyutlara ulaştığımezrada, kontrol için gelen ekiplerimize yönelik saldırılarıvicdanen kabul etmemiz mümkün değildir. Bölge genelinde kayıpsız, kesintisiz ve daha kaliteli elektrik enerjisi vermenin yanı sıra milli ekonomiye daha fazla zarar vermemesi için kaçak elektrik tüketimine karşı tüm imkanlarımızı kullanarak mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha yinelemek isteriz dedi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
IDF: Savaş uçakları Gazze Şeridi'nde düzinelerce terör hedefine saldırdı
IDF: Savaş uçakları Gazze Şeridi'nde düzinelerce terör hedefine saldırdı