2022 ofis tasarım trendleri ile bütçeye uygun ofis projelerinin merkezi: Ofiste Her Şey!

İstanbul’un tam kalbinde, Levent’te, Ofiste Her Şey ekibi ofis projelerinin tüm aşamalarını tek merkezden çözmek için hazır. Bu vizyonla Ofiste Her Şey ekibi zamanında, bütçeye ve trende uygun ofis projelerini hazırlıyor.

165 kez okundu.
2022 ofis tasarım trendleri ile bütçeye uygun ofis projelerinin merkezi: Ofiste Her Şey!

COVID-19 salgınının başlangıcından bu yana ofis trendleri önemli ölçüde değişti. 2022'de ofis tasarımında verimlilik, işlevsellik ve konfor ön planda olacak.

2022'de ofis alanları daha sürdürülebilir olacak, ev unsurları ile ofis unsurları optimum verimlilikte birleştirilecek, konfora öncelik verilecek. Hem sanal hem de yüz yüze çalışanlar artık konforda birleşecekler. Ofis projelerinizde tasarım sürecinin neresinde olursanız olun danışmanlık alarak bütüncül çözümlere ulaşmak büyük kolaylık sağlayacak. İstanbul’un tam kalbinde, Levent’te, Ofiste Her Şey ekibi ofis projelerinin tüm aşamalarını tek merkezden çözmek için hazır. Bu vizyonla Ofiste Her Şey ekibi zamanında, bütçeye ve trende uygun ofis projelerini hazırlıyor.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL KURUMSAL OFİS TASARIMINDA BELİRGİN TRENDLER:

Kanepe seçeceğiz çünkü alışkanlıklar değişti

Evden çalışan birçok insandan biriyseniz, kendi alışkanlıklarınızı düşünün. Bütün gün masanızda mı kaldınız yoksa odadan odaya mı taşındınız? Uzaktan çalışanların yüzde 45'i düzenli olarak kanepeden, yüzde 38'i ise yataktan çalışmaktadır. Çalışma alanınıza şilte yerleştirmenizi önermesek de, geleneksel bir çalışma masasına ara vermek isteyenler bir kanepe harika bir seçenektir.

Mekana göre renk seçimi kilit nokta

Bir renk paletine karar verirken çevrenizdeki manzarayı göz önünde bulundurun. Alanınız bir iş merkezinde veya gri tonlarla çevrili bir yüksek binadaysa, alanı aydınlatmak için sandalyeler ve kanepeler aracılığıyla daha fazla renk eklemeyi düşünün. Öte yandan, alanınız çok fazla doğal ışık alıyorsa ve etrafı bitki ve ağaçlarla çevriliyse, beyazlar ve dokular mekanı canlandıracaktır.

Nötr renklere ve doğal ahşap tonlarına odaklanın ama renkleri mutlaka kullanın

Nötr renkler 2022 için bir ofis tasarım trendi olmaya devam ediyor. Beyazlar,  açık gri ve bejler bir ofisi daha “rahat” kılar, ofisi tıpkı bir ev gibi hissettirir. Ofisin yaşam alanı olması ve “başarılı” bir ofis alanı için renklerin seçimi hayati önem taşır.

Ofislerde duvardan duvara renkler, çalışma masaları, kanepeler, dolaplar ve diğer mobilyalara karar verirken nötr renklere ve doğal ahşap tonlarına odaklanın. Bir renk patlaması da mutlaka eklenmeli, bu mükemmel vurguyu seçmek üzere renk seçimlerinde mutlaka uzman bir ekip ile çalışmalısınız.

Esnek çalışma alanları "çalışan bağlılığı"nı artırır

Çalışanlar, iş çalışma alanları söz konusu olduğunda seçenekler isterler; bütün gün tek bir odaya kapatılmış gibi hissetmek istemezler. Atanmamış iş istasyonları, teknolojiye ulaşabilirliği yüksek çalışmaya uygun kafeterya alanları, kanepeli rahat alanlar oluşturmak size “çalışan bağlılığı” olarak geri dönecektir.

Esnek bir çalışma alanı ile seçenekler sunmalısınız. Bir çalışan özel bir masada daha iyi performans gösterirken bir diğer çalışan ayaklarını uzatarak çalışacağı bir ortamda başarılı olabilir. Esnek çalışma alanları, daha adanmış, daha verimli ve daha  mutlu çalışanlar üretir.

 

Kolayca dönüştürülebilir ofisler

Uzaktan çalışma ve hibrit çalışma pandemi ile birlikte dünya genelinde standart hale geliyor. Bu nedenle ofislerin uzaktan çalışanların kolayca gelip gidebilmesi için “birleşik, birlikte ve eşzamanlı” çalışmaya uyum sağlaması gerekiyor. Her çalışanın kişisel bir odasının olmadığı “dönüştürülebilir ofisler”, gerek yüz yüze çalışma için ofisi kullanan çalışanlar gerekse hibrit işgücü için mükemmel bir seçenek olmakta.

Fonksiyonel ofis mobilyaları ile Ofiste Her Şey partner markaları Mod Tasarım, Rubi By, Mod Panel, Ofisci ile “Dönüştürülebilir ofis alanları” için tüm ofisler, kurumlar, kuruluşlar ve çağrı merkezleri için mobilya, seperasyon, masa, toplantı masaları, koltuk-kanepe ve depolama çözümleri ürünlerini, Dita Mimarlık ile de partner mimarlık hizmetini sunarak “Dönüştürülebilir ofis alanları”nı kuruyor.

Dönüştürülebilir ofisler, daha az yer kapladığından ve aynı zamanda ofiste daha fazla çalışanın bulunmasına izin verdiği için uygun maliyetli bir seçenektir. Yani her çalışan aynı gün ofise gelmeye karar verirse herhangi bir sorun olmayacak çünkü Ofiste Her Şey’in fonksiyonel ofis mobilyaları ile çalışanlar uyum içinde çalışma alanlarına sahip olurlar.

Ofiste Her Şey’in partner markalarıyla sunduğu “bütüncül çözüm merkezi hizmeti” ile gelen pek çok fayda var, ancak en önemli kazanan “maliyet” kalemi oluyor, tek bir merkezden tüm çözümlere ulaşmak bütçe dostu bir planlama için en önemli kararların başında geliyor.

2022 ofis tasarım trendleri ile bütçeye uygun ofis projelerinin merkezi: Ofiste Her Şey!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
YENİLEME - TÜİK-Tüketici fiyatlarında yıllık artış Nisan'da 69,80'e yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Tüketici fiyatlarında yıllık artış Nisan'da 69,80'e yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi