İYİ Partili Dikbayır: "Eğitim sistemine yaptığınız kötülükler, hatalar, bizi 100 yıl öncesine götürüyor''

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, "Eğitim sistemine yaptığınız kötülükler, hatalar, bizi 100 yıl öncesine götürüyor.'' dedi.

112 kez okundu.
İYİ Partili Dikbayır:

Dikbayır, Sakarya-Hendek'te yıkımı planlanan okulun önünde yaptığı açıklamaya, çok sayıda veli ve öğrenci de eşlik etti.

2022-2023 eğitim öğretim yılının bugün başladığını anımsatan Dikbayır, tüm öğretmen ve öğrencilere başarı diledi.

Dikbayır, kendisinin de mezun olduğu okulda 670 öğrencinin eğitim gördüğünü, yapılan yanlış bir uygulamadan, yapılan hatalardan ya da rant hesaplarından bugün 670 öğrencinin şehir merkezine uzak bir okula gönderildiğini öne sürdü.

Oranın öğrencileri ve velilerinin de bu durumdan rahatsız olduğunu aktaran Dikbayır, ''Onlar da haklı. Çünkü bu öğrenciler oraya gittiği zaman ikili eğitime geçilecek. Yani öğrencilerin bir kısmı sabah, bir kısmı öğleden sonra gidecek. Bu evlatlarımızın birçoğu kız çocuğu ve köylerden geliyor. Yani kışın hava karardığı zaman böyle tenha okullarda eğitim görmek istemiyorlar ve haklılar." dedi.

''Bu okulu neden yıkıyorsunuz? Bu okul hasarlıysa 20 sene neden beklediniz?'' diye soran Dikbayır, şöyle devam etti:

''Bu okulun hasarı yoksa ki 2 tane hasarsız raporu var. Neden yıkıyorsunuz? Burada bir rant peşinde misiniz? Yoksa başka bir şeyin mi derdindesiniz? Bunu anlamak istiyoruz. Madem bu okulu yıkacaktınız, niye bir okul inşa etmeden evlatlarımızı bu okuldan çıkarıyorsunuz? Siz Sakarya'ya, Sakarya'nın eğitim sistemine daha ne yapmak istiyorsunuz? Bunu anlamak mümkün değil. Buradan hem öğrencilerimiz hem velilerimiz hem de vatandaşlarımız adına hem Milli Eğitim Bakanına hem Çevre ve Şehircilik Bakanına hem de Sakarya Valisine son bir uyarı yapmak istiyorum. Bu yanlış uygulamayı derhal durdurun. Eğitim sistemine yaptığınız kötülükler, eğitim sisteminde yaptığınız hatalar bizi 100 yıl öncesine götürüyor. Bakın farkında değilsiniz. Bundan 100 yıl önce saray eşrafı okurdu, halk okuyamazdı. Şimdi de mevcut iktidarın yandaşları, zengin çocukları okuyabiliyor, bu çocuklar okuyamıyor. Bu çocukların eğitim eşitliğini ellerinden alıyorsunuz. Bakın buradan söylüyorum, sizi toprak kabul etmez. Bu çocukların hayalleriyle oynuyorsunuz.''

Hibya Haber Ajansı

İYİ Partili Dikbayır: "Eğitim sistemine yaptığınız kötülükler hatalar bizi 100 yıl öncesine götürüyor''
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi
TÜİK- Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da aylık yüzde 3,60, yıllık yüzde 55,66 yükseldi
TÜİK- Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da aylık yüzde 3,60, yıllık yüzde 55,66 yükseldi